Skip to content
Politică

Sportivii bucureșteni au încredere în apa de la robinet

canal3.md

Prima conferință de presă a secției de baschet a Clubului Sportiv Universitar (CSU) Știința București a avut loc joi la sediul Federației Române de Baschet, ocazie cu care oficialii FRB au prezentat rețeta de succes pe care o propun pentru viitorul acestui sport în România.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut directorului Știința București, Victor Mihăilescu. Oficialul a prezentat pe scurt bogata istorie a clubului care i-a avut legitimați de-a lungul timpului pe celebrii sportivi Ion Țiriac, Alin Savu (baschet) și Cristian Gațu (handbal). Mai departe, managerul a discutat despre problemele cu care se confruntă sportul universitar în acest moment, dar a punctat și filosofia pe care o implementează la Știința București.

Sportivii bucureșteni au încredere în apa de la robinet

Un moment interesant al conferinței a fost mesajul pe care sportivii l-au transmis în pauza dintre cele două dezbateri. Jurnaliștii au fost invitați să consume cu încredere apă de la robinet din rețeaua publică, așa cum și ei fac după antrenamente, pe fiecare masă fiind plasate carafe cu apă din rețea.

Ce a adus nou conferința de presă

Organizată în stilul marilor echipe occidentale, întâlnirea cu jurnaliștii a atras atenția de la început prin abordarea total diferită pe care CSU Știința București a adus-o în fenomen. Luminile, sonorizarea, spiderele, prezentarea sponsorilor și întreaga amenajare au însuflețit clădirea din Bulevardul Basarabia.

Invitați speciali ai evenimentului au fost Claudia Georgescu (directorul Federației Sportului Școlar și Universitar – FSSU), Horia Păun (președintele Federației Române de Baschet – FRB), Victor Mihăilescu (directorul CSU Știința București) și Vasile Gîlcă (președintele secției de baschet al clubului).

Vasile Gîlcă, unul dintre creatorii acestui proiect, a discutat despre obiectivele pe care și le propune în următorii cinci ani și despre stafful profesionist pe care îl are la dispoziție. La rândul ei, Claudia Georgescu (directorul FSSU) a lăudat inițiativa clubului Știința București de a forma un centru de excelență și a atras atenția asupra faptului că foarte mulți sportivi de valoare se pierd în momentul trecerii de la juniori la seniori. 

„Capsula timpului” – Pariul propus de Știința București

Conferința total atipică a avut momente interesante presărate pe parcursul celor două ore de discuții.  Unul dintre acestea a fost acela de a-i invita pe jurnaliști să voteze pe un bilețel câți sportivi care vor ajunge în echipa națională  în campania de calificare la EuroBasket 2021 vor fi trecut pe la Știința București.

Voturile împăturite cu grijă au fost depuse într-o sticlă care va rămâne la sediul FRB și care va fi deschisă pe data de 23 august 2020, la debutul campaniei de calificare la turneul european.

La acest vot n-au avut voie să participe nici reprezentanții Științei București, nici președintele Horia Păun. Câștigătorul acestui pariu va primi din partea clubului o invitație dublă la EuroBasket 2021.

Tânăr jucător încurajat de Claudia Georgescu și Horia Păun să se reapuce de baschet

Alt moment de interes al conferinței a fost cel în care tânărul baschetbalist Dimitris Rasty a adresat câteva întrebări din postura de blogger. Horia Păun, președintele FRB, a recepționat mesajul și l-a încurajat pe fostul internațional român de tineret să se reapuce de baschet. Același lucru l-a făcut Claudia Georgescu, care i-a adus aminte tânărului blogger că vârsta pe care o are este un atu pentru marea performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *