Skip to content
Politică

Sportul românesc se prăbușește. Suma infimă cu care sunt plătiți sportivii de la Rio

Jurnalistul Cătălin Tolontan vorbește, miercuri, pe blogul personal despre problemele tehnice și financiare cu care se confruntă lotul național de la Jocurile Olimpice de vară, organizate la Rio.

Tolontan dezvăluie faptul că indemnizația oferită de Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) sportivilor din lot este de doar 1.500 de lei pe lună.

”Sume destul de mari merg la tinerii olimpici. Și fonduri mici merg la seniorii care chiar participă aici. Luaţi o cifră nu de la mine, ci de la Pierre de Hillerin: doar 6% dintre juniorii finanţaţi de COSR ajung la nivel olimpic. E normal să investești în tineri, dar un asemenea randament sportiv slab arată favoritisme în alocare.

– Cum vă explicaţi ceea ce numiţi favoritisme?
– (E rândul lui Galeru) E treabă de generaţii. Actuala generaţie de conducători ai sportului românesc are o mentalitate de nevindecat.

Ceva e interesant. Nu se manifestă iritaţi, ci cumva liniștiţi. Nu gesticulează, nu sînt nervoși.

Cei doi antrenori de nataţie dau chiar o senzaţie de ușoară superioritate, de parcă ar spune: “Noi știm că nu e bine așa, dacă vreţi să continuaţi, treaba voastră, nu veţi performa niciodată!”.

– Ce credeţi despre rezultatele de la Olimpiadă?
– La noi tot timpul obiectivul e Olimpiada cealaltă, nu cea prezentă. Ne păcălim singuri!”, a scris Cătălin Tolontan pe blogul personal.

Vedeți continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *