Skip to content
Economie Politică

SPP va avea misiune grea în 2019. Bugetul, trunchiat în favoarea Sănătății. Ce evenimente importante vor fi afectate?

b1.ro

Bugetul Serviciului de Protecție și Pază a fost tăiat în Comisiile de Buget-Finanțe de către parlamentari, care au adoptat un amendament înaintat de PSD prin care 21,3% din întreaga sumă sunt transferați către Ministerul Sănătății. Banii, cumulând 50.000.000 lei, vor fi folosiți de CNAS pentru implementarea programului „Diabet juvenil”, arată Agerpres.

Potrivit reprezentantului instituției, generalul de brigadă Valentin Uşurelu, misiunile Serviciului din timpul vizitei Papei în România și a Președinției Consiliului UE vor fi îngreunate.

„Orice diminuare (…) va face ca aceste misiuni să nu mai poată fi îndeplinite la nivelul standardelor adecvate, va face ca măsurile de securitate pentru vizita Papei şi Preşedinţia Consiliului UE să prezinte probleme privind îndeplinirea acestor misiuni”, a spus Uşurelu.

Mai mult decât atât, reprezentantul SPP a declarat că bugetul pe anul acesta „nu este unul de dezvoltare, ci la limita minimă de funcţionare şi de executare a misiunilor curente prevăzute de lege şi de angajamentele internaţionale ale României care intră în competenţa de soluţionare a SPP”.

Parlamentarii au adoptat amendamentul PSD prin care 40.000.000 de lei sunt luați de la “Cheltuieli de personal”, 5.000.000 de lei de la „Bunuri şi servicii” şi 5.000.000 de lei de la „Active nefinanciare”. Amendamentul a fost adoptat cu 18 voturi „pentru”, 14 „împotrivă” şi două abţineri.

Întregul buget SPP alocat anul acesta de Guvern, înainte de tăiere, era de 233.801.000 lei, cu 20,77% mai mare decât cel de anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *