Sprijin de 400 de milioane de euro pentru R. Moldova oferit de România, Germania și Franța

Sursa foto: gov.md
Sursa foto: gov.md

La Chișinău are loc a patra ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, înființată anul trecut de România, Germania și Franța, și care se transformă din una de stabilizare în una de parteneriat, în capitala Republicii Moldova fiind anunțate ajutoare în sumă de peste 400 milioane de euro.

În marja reuniunii de la Chișinău, au fost semnate mai multe memorandumuri și pachete de finanțare dintre R. Moldova cu Banca Europeană pentru Investiții, cu Norvegia, Banca Europeană pentru Reconstrucție Dezvoltare și cu Agenția Franceză de Dezvoltare, informează Radio Europa Liberă într-un material consacrat reuniunii.

Franța a anunțat un pachet de sprijin financiar în valoare de 300 milioane de euro pentru a finanța proiecte prin UNHCR, UNICEF și prin programul de susținere socială. Germania va oferi un suport financiar de 95 milioane de euro pentru 2024, iar Marea Britanie a anunțat o contribuție de 9,5 milioane de lire sterline pentru proiecte de infrastructură și reziliență la schimbările climatice.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: