Sprijinul si interventia Federatiei Ruse pentru separatistii din estul Ucrainei trebuie sa inceteze!

Asistam momentan neputinciosi la dovada faptului ca in ceea ce ii priveste pe ucrainieni, pacea nu poate fi instaurata, ea nu este o optiune.
Invazia militara rusa s-a produs in Ucraina! Trupe ruse au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, la 100 kilometri de bastionul rebel Donetk, unde, in ultimele zile, au avut loc confruntari violente.
Poroşenko a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului securitatii si apararii tarii pentru a decide urmatorii pasi.Anuntul lui Porosenko vine dupa doua zile in care armata si fortele speciale ucrainene au pierdut pozitii importante in estul Ucrainei, iar mai multe unitati au fost incercuite.
Situatia nu este nici una clara, nici placuta si nici usoara. Exista in anumite momente ale evolutiei statelor, decizii care nu pot fi sprijinite sau intelese de alti participant si actori politici. Aceata situatie este un asemenea caz.

Exact asa cum spunea si premierul Victor Ponta, Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii, Romania… trebuie să sprijinim Ucraina, Moldova, Georgia, trebuie sa condamnam vehement si sa sanctionam interventia si sprijinul pe care Federatia Rusa il acorda separatistilor si trebuie sa gasim impreuna solutiile pentru ca Ucraina sa poata sa-si pastreze integritatea teritoriala si suveranitatea.

Este foarte important sa avem o pozitie corecta cu privire la aceste neplacute incidente. De aceea pot spune raspicat ca sunt de accord cu declaratiile facute de Victor Ponta si vreau sa le intaresc afirmand ca si pozitia mea este una de drepti in fata justitiei si pacii ca valori care ar trebui sa ne conduca.

Condamn si eu aceasta interventie, sprijin integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei si toate tipurile de sanctiuni care se decid la nivel european si international obiectivul, in acest moment, fiind incetarea acestui sprijin pe care Rusia il acorda separatistilor, transformand astfel Ucraina intr-o principal zona de agresiune in “razboiul” retrasarii granitelor.
Ucraina trebuie sa urmeze un parcurs natural al evolutiei ca stat si pentru a putea infaptui acest deziderat logic, trebuie sa aiba posibilitatea sa se conduca si sa isi decida viitorul politic ai social de una singura, in mod liber si democratic!

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL