PSnews

Recent

SRI a obținut declararea ca indezirabil pe 15 ani a unui sârb bănuit de spionaj

nineoclock.ro

Serviciul Român de Informații (SRI) a obținut declararea ca indezirabil timp de 15 ani a unui cetățean sârb bănuit de spionaj împotriva României.

Cetăţeanul sârb Bratislav Živković (n. 12.11.1975) a fost declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti pe o perioadă de 15 ani, după ce a încercat să obţină informaţii clasificate despre baze militare aflate în sud-estul ţării, anunţă Serviciul Român de Informaţii, citat de Mediafax.

Bratislav Zivkovic este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia „Cetniciki Pokret”. Această organizaţie este cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naţionalist-şoviniste, potrivit SRI.

În perioada 2014-2015, el a participat de partea separatiştilor pro-ruşi, alături de alţi voluntari sârbi, membri ai organizaţiei, la conflictul din Ucraina, iar în 2017, a venit de mai multe ori în România, pentru a culege informaţii.

Sârbul a vrut să facă rost şi să transmită secrete de stat unei puteri sau organizaţii străine şi să constituie reţele informative pe teritoriul ţării noastre.

„Bratislav Zivkovic a manifestat interes pentru obţinerea de documente clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naţionale, cât şi ale aliaţilor, amplasate în sud-estul României cu intenţia de a afecta parteneriatele noastre strategice”, arată Serviciul Român de Informaţii.

Sârbul nu a reuşit să intre în posesia niciunui document sau informaţie clasificate.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi