Skip to content
Politică

SRI confirmă: Cartele prepay din România, folosite pentru ameninţări vizând o ţară europeană

" "

SRI anunţă că investighează folosirea cartelelor nenominale româneşti în zone în care activează organizaţii teroriste, precizând că în România „indivizi afiliaţi organizaţiilor teroriste au folosit astfel de cartele pentru comunicare în exterior”, fiind indicii privind „lansarea de ameninţări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o ţară europeană de pe astfel de cartele”.

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu referire la cartelele nenominale din România, Serviciul Român de Informații face următoarele precizări.

" "
" "

„SRI investighează, în cooperare cu instituțiile din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și partenerii internaționali, folosirea cartelelor nenominale românești în zone în care activează organizații teroriste.

În România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare în exterior. Investigația privește inclusiv posibilitatea utilizării unor astfel de cartele în atentatele din Europa. De altfel, informații recente indică lansarea de amenințări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o țară europeană de pe astfel de cartele.

SRI a reliefat constant necesitatea adoptării unei legislații privind cartelele pre-paid conforme cu normele UE.”, precizează Serviciul Român de Informații într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *