Skip to content
Politică

SRI, exercițiu antiterorist desfășurat în mai multe locații

Meritocratia

În contextul recentelor evenimente din Europa, Serviciul Român de Informaţii continuă pregătirile pentru a preveni un eventual atac terorist, potrivit unui comunicat remis, luni, redacției de știri Psnews.ro.

”In de 17-18 octombrie 2016, unități ale SRI și ale altor instituții componente ale SNPCT (MAI, MApN, Ministerul Transporturilor, Ministerul Public) au fost alarmate pentru un exercițiu antiterorist complex în situații de criză teroristă simulate concomitent in mai multe locatii, inclusiv Aeroportul international Henri Coanda.
Exercițiul a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru inter-instituțional, consolidarea reflexelor de cooperare în interiorul SNPCT, precum și verificarea timpilor de reacție într-o situație ipotetică.
În egală măsură, alertarea a avut ca scop studierea reacțiilor comunităților locale în vederea stabilirii modalităților adecvate de gestionare din partea instituțiilor cu responsabilități.

Scenariile puse în practică au acoperit mai multe modele actuale de materializare ale unui act terorist, pornind de la evenimente care au marcat Europa în ultimul an.

Activitatile curente de pe Aeroportul Henri Coanda nu au fost afectate”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *