Skip to content
Politică

SRI, precizare importantă privind amenințările teroriste: Daesh are capabilitatea… / EXCLUSIV

Un articol din mass-media a prezentat o presupusă declarație a lui Sorin Gabriel Cozma, șeful direcției de prevenire și combatere a terorismului din cadrul SRI, care spunea că „indiciile arată că DAESH pregătește un atac de mari proportii, inedit”.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, a dezmințit pentru PSnews.ro aceste informații, precizând că este „o știre iresponsabilă, care e ruptă din context”.

„Absolut toată presa a preluat în stilul românesc o știre iresponsabilă de pe Hotnews, care e ruptă din context, dar nimeni n-a sunat sursa, să întrebe „domne ai declarat asta?”, așa oricine poate să scrie ce vrea. Domnul Cozma n-a declarat așa ceva ce scrie pe Hotnews. Domnul Cozma a declarat că: Daesh are capabilitatea să organizeze atentate de o amploare mai mare decât cele pe care le-a organizat până acum.

Prin argumentația domniei sale a adus niște declarații recente făcute de înalți oficiali americani – șeful FBI și șeful direcției de informații militare – care în urmă cu o săptămână, două fix lucrul ăsta îl spunea.

Domnul Cozma n-a făcut decât să-i citeze pe acei domni, spunând că nu trebuie să ne luăm după aceste atentate mici, pe care le-am văzut până acum, pentru că Daesh are și capabiltiatea, și intenția de a organiza și alte atacuri, dar de o mai mare amploare”, a declarat Marincea pentru PSnews.ro.

De asemenea, Marincea a criticat modul în care a fost scoasă din context declarația lui Cozma:

„Ori de aici până la a pune în titlu că urmează un atac inedit și iminent, că ar fi spus domnul Cozma, e o cale foarte, foarte lungă. În plus, redactorul care scrie articolul nici n-a fost la eveniment, el citează pagina de Facebook a evenimentului respectiv, care este un festival de film de la Râșnov, s-a uitat pe Facebook-ul evenimentului și a luat copy-paste de acolo și și-a pus semnătura.

E un articol care a vrut să facă multe afișări”, a explicat purtătorul de cuvânt al SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *