Skip to content
Politică

SRI, reacție dură după mutarea lui Manda

Serviciul Român de Informații a avut marți o reacție dură după ce președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, a anunțat că ia în calcul solicitarea demisiei generalului Dumitru Dumbravă din funcția de secretar general al serviciului.

CITIȚI ȘI: Se încing spiritele: Manda vrea să-i ceară DEMISIA lui Dumbravă din fruntea SRI

Într-un comunicat trimis marți PSnews.ro, SRI anunță că de acum încolo comunicarea cu comisia parlamentară va fi realizată nu prin secretariatul general, ci prin cabinetul directorului Eduard Hellvig.

Totodată, SRI le cere parlamentarilor din comisie să nu implice instituția în jocuri politice.

Iată comunicatul integral al SRI:

„Serviciul Român de Informații a luat act de declarația facută în mass-media de către președintele Comisiei Parlamentare de Control asupra activității SRI, domnul senator Claudiu Manda, privind posibila solicitare de demisie a unui ofițer cu atribuții administrative din cadrul SRI. 

Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI solicită tuturor membrilor Comisiei să nu implice Serviciul în niciun fel de joc politic, manifestându-și totodată determinarea de a continua cooperarea corectă și de bună credință în conformitate cu cadrul normativ care reglementează relaționarea interinstituțională.

Pentru a elimina suspiciunile menționate de președintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, în ceea ce privește corespondența între SRI și Comisie, Biroul Executiv a hotărât, în ședința de azi, 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstituțional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului.

SRI rămâne consecvent respectării principiilor democratice și a statului de drept și determinat să apere securitatea cetățenilor în condiții de deplină legalitate și neutralitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *