Skip to content
Politică

SRI s-a pus în mișcare după dezvăluirile lui Dragomir și nemulțumirile lui Manda

radutudor.ro

Serviciul Român de Informații s-a pus în mișcare după dezvăluirile locotenent-colonelului în rezervă Daniel Dragomir și nemulțumirile senatorului PSD Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI.

SRI a anunțat vineri seară într-un comunicat că a dispus transmiterea a trei comunicări către comisia parlamentară de control, precum și că a trimis „o informare completă” către comisia parlamentară ce investighează Arhiva SIPA.

CITIȚI ȘI: Claudiu Manda s-a supărat pe SRI după răspunsul despre sufrageria lui Oprea

Amintim că senatorul Manda s-a declarat „deranjat” marți seară că SRI refuzase să pună la dispoziția aleșilor unele documente, invocând caracterul clasificat al acestora.

În altă ordine de idei, serviciul precizează că a fost formată o comisie internă de verificare după afirmațiile colonelului Dragomir legate de Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției.

VEDEȚI ȘI:UPDATE Dezvăluiri incendiare / Fost guvernant, pe lista lui Daniel Dragomir

Iată precizările integrale ale SRI:

„Directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, a dispus transmiterea, în această săptămână, a trei comunicări către Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI cu privire la ultimele elemente apărute în spațiul public și care vizau activitatea Serviciului.

Prima comunicare se referă la solicitarea altui for parlamentar, Comisiei specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial.

În această comunicare, SRI a motivat caracterul clasificat al documentelor trimise anterior și a adus completări cu elemente neclasificate care pot fi transmise de către Comisia de control a SRI către Comisia specială.

Cea de-a doua comunicare se referă la afirmațiile din spațiul public privind gestionarea arhivei SIPA, iar SRI a trimis Comisiei o informare completă privind acest subiect.

Ultima comunicare se referă  la expunerile publice cu legătură la declarațiile lt.col.(r) DRAGOMIR DANIEL. În acest caz, SRI a solicitat Comisiei de control transmiterea oricăror elemente concrete deținute, în vederea derulării investigațiilor și cercetărilor aprofundate în cadrul unei comisii interne de verificare care a fost dispusă anterior de directorul SRI, domnul Eduard Hellvig.

SRI rămâne ferm în ceea ce priveşte transparentizarea instituţională şi respectarea procedurilor de evaluare şi control intern”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *