Skip to content
Politică

SRS anunță posibile implicații catastrofale în scandalul spionului otrăvit EXCLUSIV

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a tras câteva concluzii spinoase în legătură cu posibilel implicații pe care ar putea să le aibă tensiunile dintre Marea Britanie și Rusia.

Citiți și Marea Britanie agită securea războiului: va EXPULZA zeci de diplomați ruși

Concret: Sorin Roșca Stănescu a apreciat decizia anunțată de premierul britanic Theresa May, de a expulza 23 de diplomaţi ruşi, după ce Moscova a refuzat să explice cum un agent neurotoxic rusesc a fost folosit împotriva unui fost dublu agent rus, fostul colonel GRU Serghei Skripal, drept ”cea mai importantă acțiune politică, de la Al Doilea Război Mondial încoace”.

Este cea mai importantă acțiune politică, de la Al Doilea Război Mondial încoace, care se întâmplă în Europa. Am asistat, practic, la un ultimatum. Niciodată nu a mai existat un ultimatum în Europa, de la Al Doilea Război Mondial încoace. După ce a expirat acest ultimatum dat de Londra iar Federația Rusă nu a dat niciun răspuns, sau i-a persiflat pe britanici, iată că s-a trecut la sancțiuni în serie: expulzarea acestor diplomați fiind doar una dintre aceste sancțiuni. Să nu uităm că Marea Britanie a amenințat chiar cu război hibrid de natură electronică. Este posibil să asistăm în zilele următoare la escaladarea acestui conflict, a declarat acesta pentru PSNEWS.RO.

Pe de altă parte, jurnalistul a ținut să precizeze că totul depinde de poziția Washingtonului în cazul acestor tensiuni generate de moartea fostului dublu agent rus, iar ”Moscova își asumă în aceste momente ”riscuri majore”.

Totul depinde de poziția Washington-ului, pentru că în alianța NATO, de la mare distanță SUA sunt în forța principală, dar SUA se poziționează alături de Marea Britanie în această chestiune. Dacă SUA vor fi foarte decise să meargă până la capăt, după părerea mea, Moscova își asumă riscuri majore. România și-a exprimat poziția cu promptitudine, și bine a făcut: s-a plasat acolo unde trebuie, adică în tabăra Marii Britanii, a SUA, în tabăra NATO – scolo e locul României. România a condamnat această agresiune săvârșită pe teritorul Marii Britanii de către Federația Rusă. Produsul acela care, aparent, a fost îndreptat împotriva unui fost spion rus, de fapt, a afectat un număr mare de persoane, inclusiv cetățeni și polițiști britani. A fost răspândit pe teritoriul unui alt stat și acel produs este strict interzis de legile păcii și ale războiului”, a conchis Sorin Roșca Stănescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *