Skip to content
Politică

SRS anunță sfârșitul PSD: Ori se resetează ori intră în disoluție. Nu cred că Dragnea a învățat ceva! EXCLUSIV

evz.ro
" "

Vineri, 21 august, a avut loc Comitetul Executiv Național al PSD care a fost organizat din cauza unor dispute masive în cadrul partidului apărute pe fondul nemulțumirilor asupra modului în care Liviu Dragnea a condus formațiunea politică.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat sâmbătă pe analistul politic Sorin Roșca Stănescu pentru a remarca care sunt concluziile ce pot fi trase după CEx-ul PSD. În viziunea lui SRS, deși tabăra disidenților a obținut doar 8 voturi la votul final din CEx, de fapt reprezintă 30% din partid „dacă adunăm numărul de membri, numărul de parlamentari, de primari, de consilieri”. Referitor la Liviu Dragnea, SRS alarmează că nu crede că a învățat ceva după această lungă dispută și că „va încerca în stilul caracteristic să îi execute pe rând pe constestatarii săi cu excepția lui Firea”.

" "
" "

„Deși au obținut numai 8 voturi, pentru că foarte mulți au fost convinși de Liviu Dragnea să se sucească, contestatarii lui Dragnea au în realitate 30% din forța partidului pentru că asta este în realitate ce se află în spatele lor. În spatele fiecăruia dintre ei dacă adunăm numărul de membri, numărul de parlamentari, de primari, de consilieri, reprezintă cam 30% din partid. Acesta este motivul pentru care Dragnea a rămas paralizat și nu a putut să ia niciun fel de măsură împotriva acestora. Mă îndoiesc că Dragnea a învățat ceva din această lecție extrem de dură pe care a primit-o și mă aștept ca în următoarea perioadă să încerce în stilul caracteristic să îi execute pe rând pe constestatarii săi cu excepția lui Firea. Semnificativ este că masa critică, valorică și numerică a celor care l-au contestat pe Dragnea este atât de mare încât partidul riscă să rămână în șpagat sub aspect politic. Contestatarii nu se vor opri. Ei vor acționa în continuare probabil la nivelul camerei deputaților unde au toate șansele să îl măture pe Dragnea. Dacă îl schimbă din funcția de președinte al Camerei Deputaților îi răpesc cea mai importantă jucărie pe care el o are. 

PSD ori se resetează ori intră în disoluție. Este uluitor să se întâmple așa ceva cu cel mai mare partid și cu cel mai puternic electorat din România, dar iată că este posibil”, a transmis jurnalistul.

Chestionat dacă opoziția va reuși să profite electoral de pe urma acestei dispute din PSD, SRS refletă că opoziția este slabă și că nu va reuși să câștige direct din această situație. Analistul politic adaugă faptul că slăbiciunea opoziției este vizibilă și prin faptul că Președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat în toată această dispută de pe scena politică din două motive: în primul rând pentru că știe că opoziția nu este capabilă să guveneze, iar în al doilea rând deoarece Dragnea este un adversar politic mai facil decât Gabriela Firea.

Opoziția este incapabilă să câștige direct de pe urma acestui conflict din PSD. Va câștiga indirect, dar va câștiga degeaba pentru că sunt destul de multe voci alarmante, multe voci din opoziție care recunosc deschis faptul că nu pot veni la guvernare, că nu sunt pregătite să guverneze. Opoziția este prea slabă și nu este unită.

O dovadă că opoziția este foarte slabă, și acest lucru este recunoscut pe frontul anti-PSD, este că Președintele Klaus Iohannis, în mod surprinzător, nu a intervenit în nicio formă în acest scandal și nu a încercat să dea vânt din pupă opozanților lui Dragnea. Dacă ar fi făcut acest lucru și dacă ar fi reușit în operația aceasta este posibil să fi dezechilibrat balanța în defavoarea lui Liviu Dragnea, dar este neconvenabil din două puncte de vedere pentru Președinte: 1. opoziția despre care este și el conștient că nu este în stare să guverneze în acest moment, nu este capabilă să formeze o majoritate în Parlament și 2. este neconvenabil pentru el deoarece competitorul ideal pentru Iohannis este chiar Dragnea pentru că îl poate anatemiza. Să ne imaginăm dacă împotriva lui Iohannis ar sta în prim plan Gabriela Firea.  Este mult mai periculoasă decât Dragnea. Așadar, din acest motiv Klaus Iohannis nu s-a băgat”, a conchis SRS pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *