Skip to content
Politică

SRS, atac fulminant: ”O rușine pentru politica românească”

 Fostul senator al PNL, Sorin Roșca Stănescu, a oferit un verdict dur, în cadrul unui editorial, explicând care este impactul lipsei de dezbateri dintre cei doi finaliști, Klaus Iohannis și Victor Ponta. SRS consideră că este ”o rusine pentru politica romaneasca” situația în care s-a ajuns.

”Asa cum se prezinta lucrurile, as spune ca nu. Dar, daca cei doi candidati ramasi in cursa nu se vor confrunta, va fi prima situatie de acest fel din ultimii douazeci si cinci de ani. O rusine pentru politica romaneasca. Si, evident, o mare pierdere pentru cetatenii care vor merge la vot, mai legati la ochi ca niciodata. De ce se evita unul pe altul cei doi candidati, recurgand la fel de fel de stratageme?”, punctează jurnalistul.

Sorin Roșca Stănescu precizează că Victor Ponta are un avantaj în fața lui Klaus Iohannis, având în vedere că prezidențiabilul PSD a lansat patru invitații la care liderul PNL a răspuns doar cu o propunere.

”Sa recapitulam! Chiar la debutul campaniei electorale, Klaus Iohannis i-a adresat o invitatie lui Victor Ponta de a organiza mai multe dezbateri asupra principalelor teme de interes public. Victor Ponta nu a raspuns. Exista o explicatie. Si anume ca invitatia nu a fost adresata tuturor candidatilor. Oricand, liderul PSD poate invoca un argument, tinand de eleganta si de etica.

In schimb, la debutul celei de-a doua faze electorale, Victor Ponta a fost cel care a lansat o propunere. De a juca acest meci, atat de asteptat de populatie, in patru locatii diferite. In patru televiziuni de stiri. Despre care se spune ca sunt repartizate astfel: doua, Antena 3 si Romania TV, favorabile candidatului socialist. Alte doua, Realitatea TV si B1 TV, favorabile candidatului liberal. Pana in acest moment, Klaus Iohannis nu a raspuns. Decat lansand, la randul sau, o contrapropunere”, explică fostul senator al PNL.

Contrapropunerea lui Klaus Iohannis isi are si ea logica ei. El ar dori sa raspunda invitatiei adresate de timisoreni, care au decis sa organizeze o singura dezbatere, la care sa aiba acces intreaga presa.

In acelasi timp, oferta lui Klaus Iohannis are dezavantajul ca va fi initiat o singura dezbatere. Si nu patru. Si va putea iesi un talmes-balmes din programele prezidentiale ale celor doi, pe care acestia nu vor avea timpul fizic sa le explice. Pe de alta parte, liderii ACL nu au explicat cum va fi moderata dezbaterea. Daca in varianta Ponta stim cam care sunt moderatorii celor patru televiziuni de stiri, nu avem nicio idee cine ar putea fi moderatorii Universitatii de Vest din Timisoara”, punctează SRS prin intermediul unui editorial.

”Trece timpul iar cei care vor organiza dezbaterile, indiferent cine vor fi acestia, nu au posibilitatea sa-si defineasca formatele. In aceste conditii, indiferent pentru ce se va opta, exista riscul ca respectivele dezbateri sau respectiva dezbatere sa se dovedeasca a fi de slaba calitate.

Sunt tare curios cine va ceda. Este posibil ca cine va ceda sa iasa nu in pierdere, ci in castig”, conchide fostul senator al PNL.

2 comentarii la “SRS, atac fulminant: ”O rușine pentru politica românească”

  1. Pleaca de aici turnatorule!
    Tradatorii Romaniei voteaza un om cu dubla cetatenie, care nu a respectat 14 ani ziua nationala, ziua armatei dar care a respectat sarbatorile Germaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *