Skip to content
Politică

SRS, atac hilar la Ilie Sârbu: Poate director al unei ferme zootehnice. În niciun caz vicepreședinte al Curții de Conturi!

" "

Cunoscutul jurnalist Sorin Roșca Stănescu revine pe blogul personal cu ultima postare din această vară. Articolul ce poartă numele „Ilie Sarbu a plecat la vânătoare”, atinge pe alocuri tonul pamfletului și vorbește, cum anunță și titlul, despre plecarea lui Ilie Sârbu din fruntea social-democraților din Senat. Demisia socrului lui Ponta vizează o „pradă grasă” și anume, postul de conducere al Curții de Conturi.

SRS se întreabă: „Dar ce il califica pe domnul Ilie Sarbu pentru aceasta inalta functie in stat?” iar răspunsul ziaristului continuă setul de atacuri la adresa fostului senator PSD:

" "
" "

„Raspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa poate fi gasit in biografia acestuia. In biografia sa reala. Sau, in cel mai rau caz, in biografia inventata. Adica, legendara. De catre Directia de Informatii Externe. Cum se numea Serviciul de Spionaj in perioada comunista.

Oricat am intors, pe fata si pe dos, cele doua biografii ale domnului Ilie Sarbu, nu am gasit nimic care sa il recomande pentru cea de-a doua pozitie la Curtea de Conturi a Romaniei, un post care, asa cum s-a dovedit, este, pur si simplu, viager. Este adevarat, Ilie Sarbu este licentiat, nu numai in teologie, ci si in stiinte economice. Dar singura experienta pe care o are in domeniu, cea de consilier economic, pentru o scurta perioada de timp, la Mitropolia Banatului, sau cea de ministru politic, in doua randuri, la Agricultura, l-ar recomanda, cel mult, ca economist sau, hai sa spunem, chiar director al unei ferme zootehnice. In niciun caz vicepresedinte al Curtii de Conturi a Romaniei.”

Fostul senator liberal reîmprospătează pentru cititori fostul parcurs al lui Sârbu, arătându-se din nou, sceptic cu privire la abilitățile și priceperea economică a scorului premierului Victor Ponta, actualul candidat ca șef al Curții de Conturi:

„Nici macar in activitatea sa de ofiter acoperit al Directiei de Informatii Externe, domnul Ilie Sarbu, cu grad, acolo, de referent, nu a dobandit abilitati in domeniul economic. Sa-i spuna lui mutu domnul Sarbu ca functia de director acoperit al Administratiei Cimitirelor din Timisoara, opt la numar, l-ar fi inzestrat cu necesarele cunostinte in materie economica. Caci ce putea el sa faca, in mod oficial, la Administratia Cimitirelor. Cel mult sa concesiune locuri de veci si sa urmareasca plata anuala a taxelor, de catre cei care urmau, mai devreme sau mai tarziu, sa intre in custodia sa. Iar in plan neoficial, adica secret, din nou, domnul Ilie Sarbu nu avea cum sa dobandeasca abilitati de mare economist din ocupatia sa de ravasire a mormintelor si a documentelor celor decedati, in cautare de biografii sigure, cu care au fost dotati spionii Romaniei trimisi, in perioada Razboiului Rece, impotriva inamicului. A statelor occidentale cu care, astazi, suntem aliati. Cu Ilie Sarbu, cu tot.

Prin urmare, inaltul activist PSD, emanat din PDSR, emanat din Frontal Salvarii Nationale, emanat din Partidul Comunist incrucisat cu fosta Securitate, urmeaza sa primeasca una dintre cele mai importante functii in stat, cea de vicepresedinte al Curtii de Conturi, pentru care, sub aspect profesional, nu este abilitat. Ceea ce inseamna ca, in schimbul serviciilor aduse, nu numai partidului din care a facut, ci si pentru „sistem”, in calitatea sa de „acoperit”, domnul Ilie Sarbu primeste o pomana. O sinecura viagera. Pe bani publici. Si asta se va intampla chiar in perioada urmatoare, prin votul majoritatii parlamentare. Vai de noi!”, atrage atenția Roșca Stănescu.

Citește și: SRS, dezvăluiri explozive despre Ilie Sârbu. Ce zguduiri nebănuite vor avea loc pe scena politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *