Skip to content
Politică

SRS, atac la Traian Băsescu: a adus la Cotroceni un „grup criminal organizat”

ziuaconstanta.ro
" "

Sorin Roșca Stănescu, în baza unor documente prezentate de jurnalistul Mihai Gâdea, a venit cu acuzații la adresa fostului președinte al României Traian Băsescu că ar fi adus la Cotroceni un „grup criminal organizat”.

În editorial, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, prezintă în cinci pași „operațiunea de crimă organizată împotriva adversarilor politici ai regimului Traian Băsescu” printre care îl menționează pe Dan Voiculescu.

" "
" "

Primul pas ar fi cel când Traian Băsescu ca președinte al CSAT ar fi declarat corupția ca amenințare la siguranța națională cu scopul de a motiva implicarea SRI în justiție. Jurnalistul precizează despre hotărârea CSAT că este ilegală, întrucât SRI și-a depășit prerogativele prevăzute prin actele normative, adăugând că CSAT nu a fost niciodată organ legiuitor deci nu ar putea propune acte normative.

În pasul al doilea, „sub coordonarea președintelui României, Serviciul Român de Informații urmează să coopereze cu Parchetul General și cu structurile din subordinea acestuia” „pentru combaterea marii corupții”. SRS susține că „nu există nicio baza legalăcare să îndreptățească Serviciul Român de Informații să se interfereze în cercetarea penală a unor fapte”, spune SRS.

În pasul al treilea, sub coordonarea lui Traian Băsescu, în baza unor protocoale încheiate, „Serviciul Român de Informații devine coordonator și, în consecință, controlor al ansamblului de operațiuni vizând combaterea corupției. Și aceste protocoale sunt ilegale și urmează a fi declarate oficial că atare de către instanțele judecătorești”, conform jurnalistului Sorin Roșca Stănescu.

În baza celor de mai sus, SRS transmite că au avut loc ședințe în care „se analiza stadiul dosarelor, celeritatea dovedită sau nu de instanțe în administrarea cauzelor, modul în care erau desemnați judecătorii și, evident, se discuta asupra sentințelor care urmau să fie date”.

În finalul expunerii, jurnalistul susține că acest tip de „schemă infracțională” a funcționat „pe parcursul celor două mandate de președinte ale lui Traian Băsescu, dar și ulterior, până când Serviciul Român de Informații , sub presiunea unor decizii ale Curții Constituționale”, a început să facă un pas înapoi.

AICI puteți citi editorialul în variantă completă.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *