Skip to content
Politică

SRS, atacuri în cascadă la Koveși, DNA, Coldea și SRI. Întrebările cheie care se impun dacă Udrea are dreptate

Fostul senator al PNL, Sorin Roșca Stănescu, analizează, într-un editorial postat pe blogul personal, impactul dezvăluirilor Elenei Udrea făcute vineri, într-un interviu acordat celor de la hotnews.ro.

SRS este de părere că Elena Udrea i-a arătat pisica lui Traian Băsescu, dar nu încă și ghearele, lăsând să se înțeleagă că fostul Președinte mai are timp să revină în joc și să sară în apărarea fostei șefe PMP.

De asemenea, Roșca Stănescu subliniază că Elena Udrea, prin prisma apropierii de Băsescu și respectiv prin funcțiile cheie deținute în ultimii 10 ani, are temele făcute și ar vorbi în cunoștință de cauză.

Citește și: SRS lansează un scenariu de coșmar pentru Băsescu: ”Să îl ferească Dumnezeu”

”Multi ofiteri acoperiti din presa sau prezenti in diverse calitati in studiourile de televiziune au lansat, ieri si azi, pe piata, teza conform careia acuzatiile Elenei Udrea referitoare la conducatorul ad-interim al SRI reprezinta doar o perdea de fum. Un atac marsav, calomnios si, pana la urma, gratuit la adresa unei institutii care si-a facut datoria, pus la cale de un om incoltit de procurori. O fi. Dar daca nu o fi? Daca Udrea are dreptate?

Sa ne imaginam ca Elena Udrea nu minte. Ca, asa cum o stim, dincolo de tot ceea ce i se poate reprosa distinsei doamne, aceasta, in calitatile oficiale sau mai putin oficiale sau, chiar, ascunse pe care le-a avut, a accesat informatii extrem de importante. Si de grave. Care privesc persoane si institutii. Nu a fost Elena Udrea sefa cancelariei prezidentiale? Nu a fost ea ministru in guvernarile Boc, beneficiind de cele mai mari alocari de fonduri date vreodata pe mana unui demnitar guvernamental? Nu a facut si nu face ea cea mai bine sudata echipa politica din ultimii douazeci de ani cu nimeni altul decat cu Traian Basescu care, un deceniu, a taiat si a spanzurat din funcţia de presedinte? Nu a facut ea parte din cele mai eficiente si ascunse grupuri de interese politice si non-politice?

De unde pana unde asertiunea ca Elena Udrea nu ar fi cu temele bine facute atunci cand vorbeste despre modul in care au fost manipulate sume exorbitante de bani, provenind din marea coruptie si care au ajuns sa treaca si prin mainile, atat de curate, ale generalului cu trei stele, produs al echipei Basescu, Florian Coldea. Temutul Florian Coldea! Cel care astazi conduce oficial spionajul intern, dupa ce a facut acest lucru neoficial, timp de noua ani. In timp ce Maior era politrucul, imaginea celui mai important serviciu secret, la butoane se afla nimeni altul decat Florian Coldea. Daca Elena Udrea nu minte, atunci are rost sa ne punem cateva elementare intrebari.

Cine va controla daca Florian Coldea se face sau nu vinovat de participarea la un grup criminal organizat, complicitate la infractiuni de coruptie deosebit de grave, manipularea unor sume uriase de bani rezultate din spalarea de bani si actiuni de politie politica vizand mass-media si institute de cercetare de piata? Cine? Laura Codruta Koveşi, care este tot produsul fabricii marca Florian Coldea? Procurorii care sunt sau au fost ofiteri acoperiti? Procurorii care sunt santajati? Sau Comisia SRI care, asa cum bine spunea Virgil Magureanu, este, de fapt, o comisie de control a Parlamentului?

Si daca se confirma ceea ce, intr-o prima iesire la rampa, a afirmat Elena Udrea atunci, nu cumva, urmeaza sa constatam ca tocmai am aflat ca, intr-adevar, DNA, asa cum am afirmat de atatea ori, s-a aflat sub control politic? Cum de abia dupa caderea regimului Basescu – o cadere inca partiala – se deschid cateva dintre marile si adevaratele dosare? De ce pana acum acolitii regimului au fost intangibili? Pentru ca DNA a fost o institutie libera? Si, chiar inainte sa dam raspunsuri la toate aceste traumatizante intrebari, cred ca este util sa reamintim ca, prin ultimele sale declaratii, Elena Udrea i-a aratat pisica si lui Traian Basescu. Dar inca nu si ghearele. Ghearele „pisicuţei””, punctează SRS într-un editorial pe blogul personal.

 

foto: jurnalul.ro