Skip to content
Politică

SRS atenționează: S-a petrecut ceva unic în istoria CSM!

evz.ro

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, în cea mai recentă postare de pe blogul personal, intitulată ”Război cu cuțitele pe masă între procurori și Justiție”, tranșează ultimele reacții ale membrilor CSM.

Citiți și Judecătorii protestează. MOTIVUL ascuns al amânării ședinței CSM

Citiți și ”S-a întâmplat acest lucru împotriva legii!” Membru CSM, acuzații grave

Mai exact, ziaristul atrage atenția că ”s-a petrecut ceva unic în istoria CSM”. Potrivit lui SRS, unitatea acestei instituții ”a fost spartă”, iar motivul este ”un banal control de fond” al activității DNA, solicitat de Ministrul Justiției, Tudorel Toader

”Se vede limpede, chiar și cu ochii închiși. Spărgătorii de unitate profesională de la CSM sunt oameni agățați. Aproape toți cei care au încercat să împiedice Inspecția Judiciară să își comunice rezultatele inspecției de fond de la DNA sunt membri cu probleme ai CSM. Adică oameni agățați. Șantajabili. Sau chiar șantajați. O masă de manevră utilizată în trecut și în prezent de câte ori binomul sau republica procurorilor ar considera necesar.

S-a petrecut ceva unic în istoria CSM. Unitatea acestei instituții a fost spartă. Motivul este un banal control de fond al activității DNA, solicitat de Ministrul Justiției, Tudorel Toader. La o distanță de 10 ani de anteriorul control de fond. În tot acest interval de timp, Inspecția Judiciară, cu rare excepții, s-a dovedit a fi un instrument al binomului. Cât timp a funcționat binomul. După retragerea aparentă sau reală a SRI din așa numitul câmp tactic al justiției, oamenii din Inspecția Judiciară nu au mai răspuns în unanimitate comenzilor date. Extrem de timid, instituția a început totuși să-și facă datoria și să cerceteze unele derapaje grave săvârșite de procurori sau judecători. Este momentul psihologic în care Ministrul Justiției a găsit de cuviință că este oportun să se efectueze un control de fond asupra activității DNA. Pentru a se vedea în ce măsură numărul dosarelor nelucrate este semnificativ și dacă nu cumva există o practică prin care dosare ținute la sertar sunt accesate exact atunci când e nevoie. Nevoia fiind generată de motive politice. Nimeni nu știe la ce concluzie a ajuns Inspecția Judiciară, pentru că materialul conclusiv nu a fost încă prezentat și nici elaborat. Cu toate acestea, conducerea DNA și în primul rând Laura Codruța Kovesi, care este direct vizată în calitate de manager, apreciază că raportul final al Inspecției Judiciare ar putea șifona imaginea instituției. Și, în consecință, s-a recurs la o stratagemă.

Dacă Inspecția Judiciară este decapitată, atunci concluziile controlului se amână. Sine die. Sau cine știe, dacă este pus șef cel care trebuie, atunci concluziile se pot metamorfoza în opusul lor”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet

1 comentariu la “SRS atenționează: S-a petrecut ceva unic în istoria CSM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *