Skip to content
Politică

SRS avertizează după atacul lui Băsescu către Mănăstire: Hiena a ieşit la luptă!

Fostul senator al PNL, Sorin Roşca Stănescu (SRS) ridică un mare semn de întrebare după atacul fostului preşedinte, Traian Băsescu, la adresa jurnalistului de investigaţii, Silviu Mănăstire.

Mesajul jurnalistului publicat pe blogul personal vine după ce fostul șef de stat a criticat faptul că Silviu Mănăstire leagă toate dezvăluirile pe care le face de „regimul Băsescu”.

„Hiena a iesit, din nou, la lupta. Ultimul ei obiectiv este un jurnalist. Silviu Manastire. Unul dintre putinii jurnalisti care, in ciuda faptului ca si-a mutat rubrica de la o televiziune la alta, a reusit sa isi promoveze aceeasi emisiune si acelasi tip de discurs publicistic. Dar de ce ar trebui sa se mire cineva ca Traian Basescu l-a ales drept tinta pe Manastire?

Este de domeniul evidentei, sare chiar in ochi faptul ca Silviu Manastire, atacand in ultimii ani la baioneta, prin dezvaluiri incendiare, grupurile ilegitime de interese care au fraudat economia nationala, a lovit, implicit, in oamenii ex-presedintelui. Cum sa ramana hiena, in aceste conditii, impasibila?

Daca prea multi dintre oamenii sai vor fi sacrificati pe altarul luptei anticoruptie, atunci posibilitatea de a se salva pe sine cade exponential. Din aceasta perspectiva, nimic de zis. Atacul hienei este conform tipologiei sale. Si a instinctului primar de conservare.

Ceea ce este cu adevarat uluitor si reiese cu claritate din orice analiza am face asupra acestui ultim atac al hienei, este reactia, aproape impasibila, a societatii civile, a clasei politice si a presei. Pana in prezent, singura personalitate care a reactionat, semnaland aceasta mizerie, a fost jurnalistul Ion Cristoiu. Oamenii politici tac. De ce tac? De ce nu se creeaza un front comun, nu atat pentru incercuirea si lichidarea hienei, cat pentru protejarea unui jurnalist. Si, in definitiv, al unui simbol. Daca nici acest tip de demers jurnalist, utilizat, in mod constant, de Silviu Manastire, nu mai poate supravietui, daca si acest tip de demers jurnalistic este anatemizat, iar autorul pus la zid, atunci ce mai ramane din societatea civila? Cu ce fel de principii lucreaza fostii adulatori ai hienei, autointitulati drept intelectuali ai neamului, daca intr-o asemenea situatie raman pe tusa, intorcand ostentativ capul pentru a nu vedea care ne sunt lichelele?

Avem, cu numele cel putin, organizatii de presa. Unele sindicale. Cum este MediaSind. Altele profesionale. Cum este posibil ca niciuna dintre aceste organizatii sa nu fi elaborat si transmis opiniei publice un comunicat? O luare de pozitie? Inseamna ca sunt, cu desavarsire, moarte? Sau au motivele lor pentru a stat aproape de hiena? Sau se tem de hiena care, oricand, ar putea devoala “colaborari” trecute? Dar faimoasele noastre ONG-uri, care mobilizeaza Facebook-ul si reusesc sa scoata lumea in strada de cate ori se pune problema daramarii unui Guvern? Ele nu sunt preocupate de libertatea presei? De protejarea unui jurnalist in fata unei tentative de linsaj?

Partidele politice sunt si mai interesant de analizat. In principiu, adversarii lui Traian Basescu ar trebui sa reactioneze violent. Sa faca zid in jurul lui Silviu Manastire si sa-l condamne pe ex-presedinte pentru atacul sau suburban. Cu atat mai mult cu cata ce comisese Silviu Manastire? El aratase ca, in timpul mandatelor sale, care au durat zece ani, Traian Basescu, fie a stiut ce fac principalele grupuri mafiote si a tacut intrucat era complicele lor, fie nu a stiut si atunci este vinovat pentru asta. Pentru ca legea si societatea i-au pus la dispozitie toate mijloacele pentru a fi perfect informat asupra a tot ceea ce este relevant in societatea romaneasca.

Exista o singura explicatie pentru tacerea partidelor politice. Si anume caracterul transpartinic al grupurilor corupte. Faptul ca atunci cand Silviu Manastire a facut o dezvaluire sau alta, el a lovit implicit si in clientela politica a respectivelor partide. Chiar daca grosul caimacului l-au luat oamenii lui Traian Basescu.

Si, iata, astfel cum un banal atac al unei hiene politice impotriva unui jurnalist poate ridica coltul covorului si dezvalui intreaga mizerie din societatea romaneasca. Inclusiv, disolutia organizatiilor de presa si a presei in sine”, a scris Sorin Roşca Stănescu pe blogul personal.

1 comentariu la “SRS avertizează după atacul lui Băsescu către Mănăstire: Hiena a ieşit la luptă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *