Skip to content
Politică

SRS dă NUMELE greilor PSD vizați de dosare penale grele

evz.ro

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, în cea mai recentă postare de pe blogul personal intitulată ”Ce face Liviu Dragnea? Se predă? Se lasă legat?” disecă informația aruncată în spațiul public de către generalul Dumitru Iliescu, fost șef SPP, potrivit căruia în perioada imediat următoare, lideri marcanți ai PSD, în frunte cu Liviu Dragea, urmează să fie implicați de către DNA în dosare grele penale.

Citiți și D. Dragomir aruncă în aer scena politică: Toți membrii CEX al PSD au dosare pregătite!

În acest context, potrivit lui SRS, sunt vizați următorii: în primul rând, Liviu Dragnea; apoi Olguța Vasilescu, Paul Stănescu, Șerban Nicolae, președintele Comisiei Juridice din Senat, Eugen Nicolicea, președintele Comisiei Juridice de la Camera Deputaților, Florin Iordache, fostul ministru al Justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

”O informație fulminantă a fost furnizată de generalul Dumitru Iliescu, fost șef SPP, Comisiei de control a activității SRI. Și anume că, în perioada imediat următoare, lideri marcanți ai PSD, în frunte cu Liviu Dragea, urmează să fie implicați de către DNA în dosare grele penale. Compromiterea pe scară largă și simultană a conducătorilor PSD va fi concomitentă cu organizarea de demonstrații împotriva Guvernului Tudose. Comentând această declarație, Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD trage la rândul său un semnal puternic de alarmă. Ceea ce lipsește însă din peisaj este modul în care PSD, în cunoștință de cauză fiind, se pregătește să reacționeze. Sau nu se pregătește? Și mai lipsește ceva.

Pentru ca rețeta să fe completă, este obligatoriu să luăm în calcul și ofensiva declanșată în plan parlamentar de către PNL. Anunțată de Ludovic Orban. O moțiune de cenzură urmează să fie depusă în Parlament chiar luni. Ea vizează măturarea din Executiv a Guvernului Tudose. Trebuie luată astfel în calcul și cea de-a treia linie de atac. Societatea civilă și Opoziția în stradă, Opoziția lovind năprasnic în Parlament și totul pe fondul execuțiilor planificate minuțios și operate de DNA. Dacă acest plan este real și dacă el reușește, se pune capăt și oricăror tentative de a mai schimba legislația bolnavă a Justiției.

Nu poate fi făcută vreo analiză pe această temă fără a lua în calcul două elemente cheie. 1). Pe ce se bazează generalul Dumitru Iliescu și, apoi, Codrin Ștefănescu, când anunță o operațiune de o asemenea amploare? 2). Există sau nu exstă vreun plan de contraatac?

Conform generalului Dumitru Iliescu, sunt vizați următorii: în primul rând, Liviu Dragnea; apoi Olguța Vasilescu, Paul Stănescu, Șerban Nicolae, președintele Comisiei Juridice din Senat, Eugen Nicolicea, președintele Comisiei Juridice de la Camera Deputaților, Florin Iordache, fostul ministru al Justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb. Așadar, toată crema cea vestită a PSD. Vizată nu doar propagandistic. Ci, în primul rând, în baza unor dosare penale care urmează, rând pe rând, într-o cadență nebună, să fie anunțate opiniei publice. Pe ce se bazează cei care lansează un asemenea scenariu? În esență, ei beneficiază sau lasă impresia că beneficiază de cutremurul din interiorul statului paralel, creat de Traian Băsescu și scăpat de sub control. Fără să fi auzit informații în acest sens, eu presupun că dezvăluirile vin și dintr-o altă direcție. Și anume a celui de-al doilea stat paralel, creat prin acte normative succesive, începând din 2012, de Victor Ponta și care, o vreme, a fost condus de prim-vicepremierul Gabriel Oprea, responsabil de securitate”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *