Skip to content
Politică

SRS denunță cadourile otrăvite ale lui Ghiță: Îi va popi pe mulți!

cotidianul.ro

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Sebastian Ghita se intoarce. Si pe multi ii va popi!”, descoase ițele unui nou scandal, marcat de posibila întoarcere a fostului deputat PRU, Sebastian Ghiță. Potrivit jurnalistului,  Sebastian Ghita se opune, de la Belgrad, extradarii sale, bai mult, acesta solicita azil politic.

Totodată, jurnalistul precizează, în postarea sa că, in mod cert, Sebastian Ghita se va intoarce, cu cea mai mare probabilitate pe cale transmisiilor TV pe care le va realiza, in direct si la ore de varf, din Belgrad, reușind în acest fel ”să-i popească pe mulți”.

Redăm mai jos analiza semnată de Sorin Roşca Stănescu:

”Pana in prezent, prognozele pe care le-am facut s-au indeplinit. Sebastian Ghita se opune, de la Belgrad, extradarii sale.  Mai mult, el solicita azil politic. Incercand sa demonstreze ca, in tara sa, este persecutat. Urmeaza o lunga perioada, probabil un an, in care justitia sarba va dezbate si va delibera asupra solicitarii statului roman, in contradictoriu cu solicitarile lui Sebastian Ghita. In acest interval de timp, el nu va mai ramane incarcerat. Ceea ce inseamna nici mai mult, nici mai putin ca se va intoarce. Dar in felul sau.

Acum, exista mult mai multe indicii decat initial, atunci cand Sebastian Ghita a fost retinut la Belgrad. Aceste indicii se refera la viitorul sau statut. A fost nevoie sa vedem daca partea romana, prin vreo institutie de forta, i-a oferit discret acestuia o imunitate in schimbul nedevoalarii unor fapte grave sau dimpotriva, si a mai fost nevoie sa vedem care sunt deciziile lui Sebastian Ghita in raport cu propriul sau statut. Acestea au fost, daca ar fi sa facem o analogie cu matematica, variabilele unei ecuatii care conduce, inexorabil, la rezultatul pe care l-am prezentat mai sus.

Legislatia interna din Serbia, precum si acordurile pe care Belgradul le-a semnat cu statul roman si cu organismele internationale sunt de asa natura, incat, fara a forta catusi de putin nota, Ministerul de Justitie de acolo poate adopta si decizia extradarii lui Sebastian Ghita, dupa o perioada relativ indelungata de deliberari, si decizia neextradarii acestuia, dar si decizia de a i se acorda azil politic. Extrem de importanta in aceasta ecuatie este, cum spuneam, optiunea personala a lui Sebastian Ghita. Aceasta a fost exprimata cat se poate de ferm. Nu doreste sa fie extradat, nu crede ca autoritatile de la Bucuresti sunt indreptatite sa ceara extradarea sa, dar, in schimb, vrea sa i se acorde azil politic. In acest scop, l-a angajat pe unul din cei mai influenti avocati de la Belgrad. Si masinaria s-a pus in miscare.

Ce sanse are Sebastian Ghita pentru a obtine o victorie pe ambele planuri? Pentru a simplifica raspunsul, voi face precizarea ca, daca este admisa cererea sa de azil politic, extradarea este exclusa. Pentru a avea castig de cauza, are nevoie de o justitie care sa nu ii fie ostila, ci dimpotriva, de o justitie prietenoasa. Conditie despre care stim, pana acum, ca ar fi indeplinita, tinand cont si de statutul aparatorului sau, dar si de relatiile personale pe care Sebastian Ghita le are cu establishment-ul politic de la Belgrad. In plus, evident, el este obligat sa demonstreze ca, in tara sa, a ajuns in situatia unui persecutat politic. Aceasta demonstratie in fata justitiei de la Belgrad a fost inlesnita prin comportamentul nesabuit, agresiv, huliganic al procurorului sau de caz. Procurorul Mircea Negulescu, zis Portocala, i-a intins, fara sa vrea, lui Sebastian Ghita un covor rosu pana in inima Serbiei. Probele exista si sunt de necombatut. Cu atat mai mult cu cat, pentru asemenea fapte, procurorul este astazi supus, la randul sau, unor investigatii. Restul de probe, desi sunt extrem de numeroase, sunt circumstantiale. Sebastian Ghita mai poate demonstra ca, in urma dezvaluirilor pe care le-a facut si a celor pe care le-ar mai putea face despre statul paralel, si-a pus viata in pericol. Si ca procesele penale indreptate impotriva lui au un caracter politic, intrucat, dintr-un motiv sau altul, “sistemul” a crezut de cuviinta ca este necesar sa se rafuiasca si sa il execute politic pe prietenul sau apropiat, Victor Ponta, care, la data declansarii ostilitatilor, era presedintele celui mai mare partid dn Romania si detinea functia de prim-ministru.

Deci, daca Sebastian Ghita primeste azil politic, nici nu se mai pune problema vreunei acceptari a solicitarii de extradare a sa”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet semnat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *