Skip to content
Politică

SRS denunţă cadourile otrăvite ale lui Ponta pentru Dragnea şi Iohannis

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS) scoate la iveală cadourile otrăvite pe care fostul prim-ministru Victor Ponta l-ar putea pregăti atât pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, cât şi pentru preşedintele Klaus Iohannis.

Într-un articol publicat, miercuri, pe corectnews.ro (şi intitulat „Liviu Dragnea şi mutarea de sacrificiu”), gazetarul avansează două ipoteze-cheie care ar putea sta în spatele susţinerii manifestate, recent, de către Ponta pentru Dragnea în calitate de premier PSD după alegerile parlamentare.

Pe de o parte – susţine Roşca Stănescu – declaraţiile lui Victor Ponta ar putea fi motivate de eventuala antipatie a acestuia faţă de Liviu Dragnea.

„Un scenariu este reprezentat de un fel de aruncare pe horn a lui Dragnea. Declansand un curent de opinie care sa il impinga pe Liviu Dragnea la varful viitorului Guvern, Victor Ponta l-ar putea impinge pe acesta in tocatorul justitiei unde, dupa cum se stie, i s-a pregatit presedintelui PSD un al doilea dosar penal. Observand cum functioneaza lucrurile din propria sa experienta, Victor Ponta s-ar putea sa mizeze pe eliminarea, cu mana altuia, a lui Dragnea care, cinstit vorbind, a devenit principalul sau rival. In felul acesta, Ponta ar crea premisele propriei sale reveniri pe prima scena a politicii”, detaliază ziaristul.

Pe de altă parte, celălalt scenariu elaborat de SRS are în vedere lovirea indirectă a lui Klaus Iohannis. Astfel, PSD (care are mari şanse să formeze majoritatea parlamentară alături de ALDE şi – eventual – de UDMR) ar urma să avanseze o serie de premieri pe care Iohannis i-ar refuza (Dragnea, Ponta, Tăriceanu), preşedintele României urmând să dizolve Parlamentul şi să provoace alegeri anticipate. În optica lui Roşca Stănescu, acest nou scrutin legislativ ar urma să fie câştigat de către PSD, partid care ar urma să se simtă îndreptăţit a declanşa suspendarea lui Iohannis.

Citiţi AICI întregul material semnat de Sorin Roşca Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *