Skip to content
Politică

SRS deslușește misterul spionării Ioanei Băsescu: Exces și abuz!

cotidianul.ro
" "

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”A fost spionata, in pat, Ioana Basescu?”, face o analiză a declarației recente a fostului președinte Traian Băsescu, potrivit căruia fiica sa, Ioana Băsescu, ar fi fost spionată într-un mod ”sălbatic”.

Citiți și Băsescu, revoltă la adresa procurorilor: Fiicei mele i s-a pus microfon sub pat!

" "
" "

Astfel,  jurnalistul precizează, în postarea sa că, prin instalarea de microfoane si camere video in dormitorul Ioanei Basescu si prin determinarea iubitului acesteia sa devina denuntator, procurorii au urmarit, in realitate, altceva. Mai exact, aceștia au urmărit sa descopere lucruri noi despre Ioana Basescu, care ar fi putut face obiectul altor dosare penale.

Mai mult, SRS susșine că, daca este adevarat ceea ce reclama Traian Basescu, el fiind cel care a vazut dosarul, atunci intr-adevar procurorii au actionat excesiv si au savarsit un abuz

Redăm mai jos analiza semnată de Sorin Roşca Stănescu:

”Fostul presedinte Traian Basescu a reclamat insistent faptul ca ancheta procurorilor in cazul fiicei sale Ioana a mers atat de departe, incat i s-au pus acesteia microfoane sub pat. Iar iubitul ei, Giovanni Francesco, a fost transformat in denuntator. Daca asa stau lucrurile, atunci avem intr-adevar de-a face cu o “ancheta salbatica”, cum spune Basescu, de fapt, cu un exces greu de explicat.

In cazuri deosebit de grave, intr-un stat de drept, procurorii pot obtine un mandat de la judecatori pentru a putea utiliza toate mijloacele tehnice de supraveghere inventate si brevetate. Se intampla atunci cand este vorba despre teroristi sau infractori ultrapericulosi. Cu certitudine, insa, in cazul fiicei mai mari a presedintelui, situatia este diferita.

Ioana Basescu este, astazi, trimisa in judecata in dosarul in care s-a produs supravegherea ei prin asa-numitele mijloace tehnice si denuntarea ei de catre partenerul de viata pentru ca, in anul 2009, l-ar fi instigat la delapidare si la spalare de bani pe Silviu Wagner, director la Oil Terminal. Acesta, conform procurorilor, in urma actului de instigare, ar fi achitat o factura fiscala reprezentand niste cheltuieli restante din campania electorala din 2009. Sa admitem ca asa stau locrurile. Sa admitem ca, de dragul tatalui ei, pentru a sustine finantarea campaniei electorale prezidentiale, in urma cu aproape opt ani, fiica cea mare a lui Traian Basescu, de profesie notar, ar fi reusit sa il instige pe managerul de la Oil Terminal sa achite o parte din cheltuielile facute in campanie. Daca asa s-a intamplat si daca, prin aceasta, s-au incalcat actele normative in vigoare, atunci fireste ca Ioana Basescu trebuie sa raspunda in fata legii ca oricare alt cetatean. Numai ca, la acest punct, legat de modul in care a fost instrumentata ancheta, survin cateva semne de intrebare la care procurorii, care, in definitiv, si-au incheiat misiunea, pentru aceasta cauza este in stare de judecata, sunt datori cu cateva raspunsuri.

In primul rand, de ce, daca faptele s-au petrecut in 2009, in timpul campaniei electorale sau imediat dupa, acest dosar nu a fost deschis si nu a fost solutionat la momentul potrivit? Ce au asteptat procurorii de la DNA? Au asteptat ca Traian Basescu sa nu mai fie presedinte? De ce nu s-au comportat barbateste si nu au declansat aceasta ancheta impotriva fiicei presedintelui imediat dupa 2009, atunci cand Traian Basescu isi exercita cel de-al doilea mandat de presedinte?”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet semnat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *