Skip to content
Politică

SRS, despre adevărul ținut în lesă de autoritățile române. Se pregătește Europa de război?

Deși și-a negat simpatiile legate de Traian Basescu, SRS a afirmat că, recent,fostul președinte, a spus niste lucruri foarte interesante legate de atitudinea pe care România ar trebu s-o aibă referitor la valurile de imigranți care străbat țările UE.

Astfel, potrivit lui Roșca Stănescu, Băsescu a atras atenția asupra faptului că SUA a distrus sistemele funcționale de stat din țările arabe, iar astfel „se creează câmp liber pentru organizațiile teroriste.”

Aceste lucruri au fost discutate în emisiunea „Deschide lumea”, de la Realitatea TV, unde fostul senator PNL a fost prezent.

Conform jurnalistului, un argument forte pentru a nu accepta in niciun caz ceea ce ne „dictează” UE este faptul că România nu a avut niciun interes economic în regiune.

„Pe de altă parte Traian Basescu spunea un lucru foarte grav, dur care trece neobservat si acre ar trebui sa ne dea de gandit si noua si partenerilor noștri euroatlantici. A spus TB in interviul domniei sale ca sugestia pe care o are e ca toate navele de transport sa fie distruse la chei, in statele de imbarcare, inainte sa se imbarce pasageri pe ele, astfel incat sa nu mai poata functiona acest val al emigratiei, sa nu mai fie operational. Toata aceste nave fac un trafic organizat cu fiinte umane, n-o fac din altruism. (…) Toata chestiunea e pe bani, pe bani grei, un trafic de fiinte umane la nivel de masa. (…) Afacerea e de miliarde in acest moment. Despre asta vorbim deja de oficiali ai UE in acest moment. (…) O lume interlopa, grupuri criminal organizate, infractori, oameni cinici. (…) Primindu-i si acceptand tot acest dans macabru, noi nu facem deca sa incurajam retele internationale de tip mafiot.”

„După părerea mea, asa-zisul Stat Islamic care a devenit extrem de puternic fiindcă detine mai multe banci si terenuri petrolifere pe care le exploateaza, este inarmat de armatorii lumii inclusiv din statele astea care isi declara solidaritatea, isi fac scut uman din acesti neorociti, ii imping catre UE (…) si in spatele acestor nenorociti cu copii mici, cu batrani (…) sunt valuri de militanti ai Statului Islamic care sunt multi, extrem de multi. Nu stiu daca solutia este sa intre trupele NATO peste ei. Habar n-am. cred ca solutia e mult mai complicata si pentru a identifica marea solutie ar trebui sa vedem ce a provocat marea nenorocire.”

Și jurnalistul Horia Alexandrescu a fost prezent în studiourile Realitatea, la aceeași emisiune, unde a declarat: „Eu ma intorc si va spun, punct de plecare: noua ordine mondiala. Asistam la un scenariu care continuă (…) Deci vorbeati de primavara arabă, pai tot ce-a fost in pietele alea, a fost exact ce a fost in Piata Universitatii din Bucuresti. Exact acelasi scenariu. Si acolo, si in Egipt si in Ankara si la Kiev. Deci peste tot acelasi scenariu care a fost in Romania in piata Universitatii, in 1989. Va spun ca prea seamana intre ele, sa nu fie vorba de o operatiune de anvergura, sa zicem. NATO a venit in Europa. Desantul american in Europa…sunt lucruri complicate, un puzzle pe care trebuie sa-l punem.”

„(…) Uitati-va ce e in spate. Cine la capatul liniei trage foloase? Suntem tentati sa vedem lucrurile astea la prima vedere, dar eu cred ca trebuie discutat cu analisti de politica externa, cu specialisti.”, a atenționat jurnalistul Horia Alexandrescu.

O altă chestiune importantă punctată de jurnalistul SRS a fost faptul că autoritățile române ar trebui să dezbată mai rapid problema imigranților în CSAT sau în Parlament: „Asta e o chestiune de referendum. Primesti sau nu primesti o populatie străină? Schimbi sau nu Constitutia, în articolul 3? E o chestiune asupra careia trebuie sa se pronunte daccă nu Parlamentul in care n-avem incredere, sa se pronunte natiunea română! Natiunea romana trebuie informată.”

Fostul senator liberal a mai vorbit și despre poziția lui Vladimir Putin în acest context îngrijorător al momentului: „Comisia Europeana nu poate decide nimic în ceea ce priveste Romania decat daca Romania accepta, nu poate peste capul unui stat sa decidă nimic Comisia Europeana. Ceea ce se intampla acum cu UE pentru Putin e manusa, i se ridica cea mai tare minge la fileu cu atat mai mult cu cat, atentie, cu cat el e credibi. De ce e credibil Putin? Unu, pentru ca oficialii rusi, Federatiei Ruse, au spus de acum 2 ani ca Europa, cu politica pe care o face, cu aceste primaveri arabe s.a.md. va ajunge in situatia asta. Deci ei au raspuns cu subiect si predicat acest scenariu la care sunt sigur ca au contribuit de undeva din spate. Si doi, ii vine manusa pentru ca pare si curat in fata opiniei publice mondiale pentru ca se stie ca si Federatia Rusa e extrem de amenintata de acest val violent creat se Statul islamic. Acum Putin vine ca o fata mare si isi permite sa dea lectii liderilor europeni care trebuie sa lase putin nasul in pamanat pentru ca au gresit, politica UE a fost profund gresita si acum vin cosecintele peste UE si va garantez ca UE nu este capabila sa raspunda acestei provocari. Din incurcatura ar putea sa ne scoata SUA care au contribuit si ei la incrucatura”, a precizat jurnalistul.

Totodată, Horia Alexandrescu a punctat și el niște opinii îngrijorătoare în acest scenariu: „L-am citat pe ministru de Externe al Iordaniei. Spun din nou ce a spus el la Bucuresti, ieri, (joi-n.red) in fata tuturor ambasadorilor romani si a presedintelui Romaniei. A inceput al treilea razboi mondial care este neconventional. Asistam la un altfel de razboi si pe asta putem sa adaugam o multime de lucruri. (…) Il sustin total pe Roșca Stănescu care a spus ca este un mare esec al UE, dar eu cred, totodata, ca este o bataie contra UE.”, a avertizat jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *