Skip to content
Politică

SRS devoalează interesele din spatele fuziunii PMP-UNPR, al eforturilor PSD spre guvernare şi al cabinetului Cioloş 2 EXCLUSIV

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS) devoalează interesele din spatele fuziunii PMP-UNPR, al eforturilor PSD de a accede la guvernare, precum şi din spatele unui eventual cabinet Dacian Cioloş 2.

Într-o declaraţie oferită, vineri, pentru PSnews.ro, ziaristul a iterat ideea că, din fuziunea cu UNPR, marele câştig pentru preşedintele PMP, Traian Băsescu, îl reprezintă reţeaua de sedii ale progresiştilor.

„Categoric, Traian Băsescu, din această fuziune câştigă toate sediile UNPR. Este cel mai important câştig. Generalul Oprea, utilizându-şi toate relaţiile pe care le-a avut, a reuşit în toată ţara să obţină sedii pentru UNPR. Aceste sedii sunt un lucru foarte important pentru viitoarea structură a partidului condus de Traian Băsescu. Acesta este câştigul real şi el a profitat de această oportunitate, la fel cum, în trecut, dacă vă amintiţi (prin 2001, cred), a profitat de oportunitatea de a face o fuziune cu partidul lui Virgil Măgureanu tot pentru sedii – i-a luat sediile, pur şi simplu, lui Măgureanu”, a detaliat SRS.

Întrebat dacă, prin fuziunea sus-amintită, Traian Băsescu urmăreşte, de asemenea, să îşi creeze o imagine diferită faţă de cea din mandatele prezidenţiale, Sorin Roşca Stănescu a răspuns: „Da, pentru că el acum este în opoziţie şi, fiind în opoziţie, are un cu totul alt tip de mesaje. Dacă ne uităm la mesajele lui de acum, ele se bat cap în cap cu mesajele pe care le-a avut pe parcursul celor două mandate prezidenţiale. Dar această rebranduire nu este făcută prin fuziunea cu UNPR, ci prin forţa necesităţii. El este în opoziţie şi atunci are comportament de opozant”.

În altă ordine de idei, SRS a estimat că PSD are cele mai mari şanse să ofere de unul singur premierul după alegerile parlamentare, în ciuda problemelor cu justiţia ale lui Liviu Dragnea.

„Are cele mai mari şanse, pentru că PSD se va apropia foarte mult, în urma alegerilor parlamentare, de un procentaj de 50% şi, împreună cu ALDE, s-ar putea să facă peste 50%, pentru că scorul adevărat al alegerilor locale plasează mult mai sus PSD decât scorul aritmetic. Adică votul politic este inferior rezultatului negocierilor care au condus la formarea majorităţilor în consilii. Deci PSD-ul, din punctul de vedere al majorităţilor în consilii, în toată ţara, a înregistrat o victorie zdrobitoare asupra PNL şi îşi upgradează rezultatul politic. Iar asta este premisa şi baza pentru alegerile parlamentare – o spun cu durere în suflet, pentru că eu sunt liberal (aşa cum am fost din ’90 încoace, chiar dacă acum nu mai sunt membru PNL). Cu durere observ că PNL pierde, pe zi ce trece, teren”, a punctat Roşca Stănescu.

Pe de altă parte, SRS a ţinut să demonteze zvonurile potrivit cărora după alegeri ar putea exista un guvern condus tot de către Dacian Cioloş.

„Absolut nicio şansă! Cine se cramponează de numele lui Cioloş va pierde electoral imens, pentru că guvernul Cioloş s-a degradat în ochii opiniei publice, iar Cioloş, ca persoană, va sfârşi prin a fi demonizat spre sfârşitul anului, pentru contraperformanţele guvernului. Pentru că era un guvern sortit execuţiei de la bun început – un guvern aşa-zis «de tehnocraţi», într-un an electoral, este foarte hulit”, a subliniat gazetarul.

Chestionat în legătură cu interesul care s-ar ascunde în spatele zvonurilor legate de executivul Dacian Cioloş 2, Sorin Roşca Stănescu a replicat: „Poate fi un interes internaţional (al Uniunii Europene), al Bruxelles-ului, care e controlat de Germania. Acest Bruxelles controlează, la rândul lui, evoluţia evenimentelor politice din România. Poate fi un interes al lui Iohannis, de a avea guvernul lui personal, condus de Cioloş, dar nu este suficient”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *