Skip to content
Politică

SRS dezvăluie miza ELIMINĂRII lui Iohannis. Cine sunt adevărații beneficiari ai unui astfel de scenariu

Fostul senator al PNL, Sorin Roșca Stănescu, aflat în prezent în arest după ce a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare în dosarul Romptrol, a explicat marți, prin intermediul unui editorial, care este miza eliminării din cursa prezidențială a lui Klaus Iohannis.

”Voi incerca sa raspund la intrebarea: ce s-ar intampla, daca s-ar intampla, ca Agentia Nationala de Integritate, pe mana Curtii de Apel, ar obtine eliminarea lui Klaus Iohannis din cursa electorala?

In acel moment, un urias bazin electoral ar trebui sa se fragmenteze, iar o parte consistenta s-ar deplasa catre alti candidati. Electoratul liberal, in sensul clasic al cuvantului, s-ar pulveriza in felul urmator. O parte dintre cetateni ar renunta, pur si simplu, sa se mai prezinte la scrutin. Cel putin in primul tur. Dar multi vor proceda la fel si in cel de-al doilea tur. Cei care vor vota, se vor indrepta care Calin Popescu Tariceanu si Teodor Melescanu, ambii fosti membrii marcanti PNL. Primul, fost presedinte al acestui partid, fost ministru si fost premier, sustinut de PNL, iar actualmente presedinte al Senatului, sustinut de PSD, va lua, cu siguranta, mai multe voturi decat Teodor Melescanu.

Dar ce va face, in aceste conditii, electoratul fostului PDL, absorbit de PNL? Si de aceasta data, bazinul se va fragmenta. Cei mai multi vor vota pentru Elena Udrea, iar o parte, mai putin consistenta, se va deplasa in directia Monicai Macovei.

In circumstantele de mai sus, in competitia pentru turul al doilea de scutin, vor intra Calin Popescu Tariceanu, Teordor Melescanu si Elena Udrea”, explică SRS în cadrul unui editorial.

În ceea ce privește adevărații beneficiari ai unei eliminări din cursa prezidențială a lui Klaus Iohannis, fostul senator PNL precizează că Traian Băsescu și Victor Ponta vor avea de câștigat dintr-un astfel de scenariu.

In oricare dintre scenarii, beneficiarii reali ai eliminarii lui Klaus Iohannis sunt Victor Ponta si Traian Basescu. Practic, liderul PSD nu va mai avea niciun fel de adversar, cat de cat redutabil, si va castiga detasat cel de-al doilea tur de scrutin. Despre perdanti, nimic semnificativ de spus. Traian Basescu, la randul sau, va beneficia, indirect, de dispersia voturilor dreptei, iar sansa lui de a deveni, dupa alegeri, liderul opozitiei si de a-si negocia, din aceasta pozitie, viitorul creste exponential”, afirmă Roșca Stănescu.

”Iar in aceasta ipoteza, se va vedea ca iepurasii campaniei prezindentiale, editia 2014, au fost, in ordine: Calin Popescu Tariceanu, Teodor Melescanu, Monica Macovei si, evident, Elena Udrea”, conchide jurnalistul.

6 comentarii la “SRS dezvăluie miza ELIMINĂRII lui Iohannis. Cine sunt adevărații beneficiari ai unui astfel de scenariu

  1. Domnul SRS nu realizeaza nici acum , cand are atata timp liber, ca PNL- partid istoric este mort.
    Azi PNL este partidul pedelacilor care 10 ani au furat sun=b basescu.

  2. Poza e foarte tare 😀 Întelegem acum că nu le-a plăcut USL pentru că nu era PDL, asa că au transformat PNL în PDL… atâta au putut ei pentru băZeus – vor fi răsplătiti după merit :)))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *