Skip to content
Politică

SRS, după mutarea României anti-Rusia: Să nu sărim din tranșee dacă nu suntem înțepați în spate! EXCLUSIV

evz.ro

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) a acordat luni după-amiază o declarație pentru PSnews.ro, în care a tras un semnal de alarmă după ce Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a anunțat expulzarea unui diplomat rus, ca urmare a scandalului Skripal.

DETALII AICI: România intervine în scandalul dintre UK și Putin: va expulza un diplomat rus

Concret: întrebat dacă ar trebui să avem motive de îngrijorare după mutarea autorităților de la București împotriva Moscovei, SRS a răspuns negativ, argumentând că gestul României este unul simbolic. În opinia lui Sorin Roșca Stănescu, îngrijorarea ar putea apărea numai dacă expulzarea ar viza numeroși diplomați ruși – caz în care „tonul agresiv utilizat în ultimii ani (de Rusia – n.r.) împotriva României s-ar fi înăsprit, și asta nu ne-ar fi adus foloase”.

„Noi ne-am solidarizat Marii Britanii, Statelor Unite, Uniunii Europene în această operațiune de atenționare a Federației Ruse, că nu mai poate să-și permită să continue cu asemenea practici: pe de o parte cu uciderea unor oameni pe teritoriul altor state, cu atentate care pun sub semnul întrebării respectarea de către Federația Rusă a convențiilor internaționale privind interzicerea utilizării unor mijloace periculoase (chimice); iar pe de altă parte cu punerea în pericol chiar a unor cetățeni britanici pe teritoriul Marii Britanii.

Nu cred că România se expune vreun pericol. Este bine că expulzăm simbolic doar un singur diplomat, și nu am sărit calul, expulzând mai mulți diplomați. Dacă am fi sărit calul, întrucât Federația Rusă este în proximitatea României, am putea să avem necazuri pe parcurs – de exemplu: se poate întâmpla același lucru pe de o parte. Federația Rusă probabil că asta va și face: va expulza un diplomat român. Dacă noi am fi expulzat mai mulți (diplomați ruși – n.r.), atunci ar fi expulzat la rândul ei mai mulți diplomați (români – n.r.). Dar tonul agresiv utilizat în ultimii ani împotriva României s-ar fi înăsprit, și asta nu ne-ar fi adus foloase. Pentru noi, folositor este să fim o țară de echilibru (să fim o punte chiar) între est și vest, și să nu sărim din tranșee dacă nu suntem chiar înțepați în spate”, a afirmat Sorin Roșca Stănescu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *