Skip to content
Politică

SRS explică marea dilemă a ”a marelui PNL”

Fostul senator al PNL, Sorin Roșca Stănescu, explică într-un editorial postat pe blogul său personal care este, în acest moment, marea dilemă a noului Partid Național Liberal.

Pornind de la subiectul intens dezbătut în spațiul public și anume acela că PNL ar putea să dărâme, prin moțiune de cenzură, cabinetul Ponta, Sorin Roșca Stănescu a decis să abordeze și el acest subiect.

Fostul liberal Sorin Roșca Stănescu se întreabă dacă în februarie 2015 este un moment oportun să răstoarne guvernul Ponta. Totodată, SRS precizează că PSD va adopta un buget socialist pentru anul următor, iar dacă vor ajunge să guverneze după un astfel de buget, liberalii se vor compromite.

In septembrie, cand mi s-a cerut sa iau cuvantul la motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, i-am atentionat pe colegii din PNL ca, recurgand la o asemenea actiune democratica, nu vom putea rasturna Guvernul Ponta decat incepand din luna februarie a anului urmator. Numai atunci ar putea fi introdusa o noua motiune de cenzura. Presupun ca multi nici nu au crezut, asa cum credeam eu, ca va castiga Iohannis. Acum, chiar daca PNL este pe val, nu poate rasturna Guvernul. Dar in februarie, este bine sa o faca?

Daca Guvernul Ponta ar fi fost rasturnat la sfarsitul acestui an printr-o motiune de cenzura, atunci bugetul pentru anul viitor ar fi putut fi elaborat de liberali. Iar un Guvern liberal ar fi putut, nu numai sa gestioneze, nu numai sa administreze, ci chiar sa guverneze Romania dupa o noua filosofie”, precizează Roșca Stănescu.

Ziaristul consideră că PSD ar putea să își refacă rândurile, lucru care complică situația pentru PNL. Foștilor colegi liberali, SRS le recomandă răgaz să gândească inteligent strategia guvernamentală.

”In luna februarie, situatia va fi diferita. PSD, daca nu va intra total in degringolada, isi va reface randurile. De aceea se si grabeste Dragnea. In plus, Ponta va guverna in baza unui buget socialist. Liberalii s-ar compromite la putere, lucrand pe acelasi buget sau bazandu-se pe rectificari.

Din aceasta perspectiva, cred ca este bine ca PNL sa nu se precipite actionand in sensul rasturnarii Guvernului Ponta, pana in toamna anului 2015. In plus, marele Partid National Liberal are nevoie de un ragaz pentru a se organiza si pentru a-si gandi, in mod inteligent, strategia guvernamentala”, încheie Sorin Roșca Stănescu.

“Toată lumea vrea să fie de partea câștigătoare. Prin urmare, este posibil ca în următoarele săptămâni sau luni să avem schimbări în Parlament”, spune Iohannis, într-un interviu pentru agenția Reuters,

“Așadar, este posibil ca pe parcursul anului 2015 să avem o schimbare care va oferi Partidului Național Liberal o majoritate, pe care o va folosi atunci pentru schimbarea Guvernului”, a precizat miercuri președintele ales, Klaus Iohannis.

2 comentarii la “SRS explică marea dilemă a ”a marelui PNL”

  1. Buget socialist… Inteleg ca bugetele lui Boc, alea cu taierile de pensii si salarii si alocatii pentru mamici si somaj erau capitaliste in opinia astuia. Deci, cum sa guvernezi pe un buget facut pentru oameni si nu pe unul facut pentru gashca basista, mai nou penelista ? Cat despre interventiile lui in Parlament, singura fapta memorabila cred ca este aceea a plimbarii unei coroane, intr-un gest penibil, neapreciat de nimeni. E bine ca acum are timp destul sa-si dea cu parerea. Poate ne da si noua o lista de viitori ministri ai unui guvern liberal, macar asa, virtuala. Sau ii este rusine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *