Skip to content
Politică

SRS explică strategia prin care Băsescu a reușit să își execute toți adversarii politici. Sugestie pentru șeful statului după terminarea mandatului

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a explicat în cadrul unui editorial cum și-a împins Traian Băsescu toți adversarii în spatele gratiilor cu ajutorul procurorilor DNA și a unui număr de judecători. Fostul senator PNL punctează  că nu cunoaște niciun fel de excepție în ceea ce privește subiectul adversarilor politici ai lui Băsescu care au ajuns în spatele gratiilor deși fuseseră achitați în primă instanță.

Tot în cadrul editorialului, Roșca Stănescu îi face și o sugestie lui Băsescu cu privire la ce ar putea să facă după terminarea mandatului de președinte, ”în cazul în care nu ajunge la pușcărie” și anume ar putea să meargă să joace la cazinou, având în vedere că ”cu cârțile măsluite pot fi câștigate toate jocurile.”

”Daca luam in calcul palmaresul penal al presedintelui in exercitiu am putea constata ca acesta a inregistrat, in cei zece ani de mandate, succese pe linie. Cu alte cuvinte, toti adversarii sai, pe care a reusit sa-i impinga in falcile DNA, au fost pusi la pamant. Cu rechizitorii voluminoase, intr-o serie intreaga de cazuri, si cu condamnari dintre cele mai consistente atunci cand s-au incheiat fazele procesuale.

Este rolul statisticienilor din justitie sa confirme sau sa infirme supozitia de mai jos. Pana una-alta, eu nu cunosc nicio exceptie de la regula. Iar daca aceasta este regula, atunci apare o certitudine. Si anume ca, Traian Basescu impreuna cu un numar redus de judecatori, desemnati sa judece marile procese politico-penale, au jucat cu carti masluite”, a precizat Roșca Stănescu prin intermediul unui editorial.

”Fara a avea posibilitatea de a face o numaratoare completa, cred ca numarul celor executati politic de Traian Basescu cu sprijinul unor procurori, cei mai multi de la DNA, si cu sustinere din partea unui numar redus de judecatori se ridica la cateva sute de persoane. Sunt lideri politici de la nivel central si local. Fosti ministrii, fosti prim-ministrii, fosti vicepremieri, parlamentari, conducatori de institutii, numiti politic in respectivele functii, dar aproape intotdeauna de partidele adversare actualului presedinte, presedinti de Consilii Judetene, prefecti, primari. (…)

Personal nu cunosc niciun caz in care ultima instanta, fie ca este Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin cele doua complete ale Sectiei Penale, fie ca este vorba de Curtile de Apel, sa fi admis sentintele de achitare ale instantelor de fond sau sa fi redus, si nu majorat, sanctiunile acordate de acestea. Dupa stiinta mea, in toate situatiile in care cineva a fost gasit nevinovat de instanta de fond si acel cineva face parte din partidele adversare lui Traian Basescu sau din clientela politica a acestora, in final, cand a ajuns in fata ultimei instante, a fost condamnat si trimis dupa gratii. Sau, mai rar, condamnat cu suspendare. Dar niciodata nevinovatia din prima instanta nu a fost confirmata. Evident, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, rechizitoriile, cu sau fara probe, au fost intocmite de DNA”, mai explică fostul senator PNL.

”Daca afirmatiile de mai sus se confirma, si eu cred ca se confirma, atunci inseamna ca domnul Traian Basescu, in scurt timp, atunci cand va trebui sa plece de la Cotroceni, are o solutie mai buna decat aceea de a se inscrie in partidul politic condus temporar de Elena Udrea, jucand, de acolo, rolul de lider al opozitiei. Domnia sa, daca nu ajunge dupa gratii in baza aceluiasi mecanism implacabil sau chiar la capatul unei anchete si unei judecati drepte, ar putea sa aiba un succes extraodinar jucand la cazinou. Cu carti masluite pot fi castigate toate jocurile”, a conchis SRS.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *