Skip to content
Politică

SRS îl taxează pe Iohannis după atacul la Parlament: Ar trebui să-și facă bagajele!

voceatransilvaniei.ro

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) îl taxează dur pe președintele Klaus Iohannis, după ce acesta a atacat, joi, Parlamentul, în contextul dezbaterii pe marginea taxei radio-TV.

Într-un articol publicat, vineri, pe blog (și intitulat „Parlamentul cel rau si presedintele cel bun”), ziaristul îi arată politicianului ce i s-ar fi întâmplat dacă ar fi călcat în străchini în Statele Unite ale Americii.

„Incerc sa raspund la aceste intrebari dificile care tasnesc din retorica domnului Klaus Iohannis si ma raportez, fara sa vreau, la Statele Unite. Unde, de curand, au avut loc alegeri. Unde problemele cardinale ale statului au fost dezbatute mai violent decat oricand si, uneori, prin utilizarea unor argumente de timp extremist. In plus, noi luam lumina de la Washington, nu-i asa, domnule Iohannis? Statele Unite sunt nu numai partenerul nostru strategic, ci si calauza noastra prin toate domeniile prin care orbecaim, daca luam in calcul interventiile, atat de frecvente si atat de eficiente, in politica interna ale ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti.

Cum ar fi fost sa auzim, in aceasta campanie electorala sau oricand alta data, din gura unui presedinte american sau macar din gura unui candidat prezidential ca Legislativul din Statele Unite actioneaza in mod iresponsabil si ar face mai bine sa plece acasa? In raport cu asemenea enormitate, Capitoliul ar lua literalmente foc si, in scurt timp, am convingerea ca presedintele ar trebui sa isi faca bagajele si sa paraseasca resedinta sa de la Casa Alba. Cu prima doamna cu tot. Si cu intreg Executivul. Si, atentie, in Statele Unite, conform Constitutiei, presedintele are o putere mult mai mare decat in Romania si atributii pe masura. El nu este doar parte a Executivului, ca la noi, ci este insusi Executivul.

Daca ne amintim bine, in repetate randuri, Congresul Statelor Unite a facut ceva mai mult decat sa taie din taxe sau sa mareasca salariile unor categorii socio-profesionale platite de la buget. Congresul Statelor Unite a blocat pur si simplu Legea bugetului. A refuzat sa ii permita presedintelui, in calitatea sa de sef al Executivului, sa obtina bani suplimentari pentru cheltuieli suplimentare, in conditiile in care nivelul datoriei publice a Statelor Unite depasise bariera critica de 30 de mii de miliarde USD. Si nici atunci macar intaiul statator de la Washington nu a indraznit sa anatemizeze Congresul. Ca sa nu mai vorbim de alte si alte situatii, cand importante initiative legislative lansate de presedinte au fost blocate la mantinela sau respinse”, scrie SRS.

Citiți AICI întregul material semnat de către Sorin Roșca Stănescu.

1 comentariu la “SRS îl taxează pe Iohannis după atacul la Parlament: Ar trebui să-și facă bagajele!

  1. Mare dreptate are GIGI BECALI cu alegerea lui TRUMP . Este raspunsul lui D-zeu la tot ce se pregatea pe toata PLANETA un al-lll-lea RAZBOI MONDIAL .. Sa-l tina D-zeu sanatos sa aibe mintea lucida sa cunduca cum a DECLARAT ..!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *