Skip to content
Politică

SRS încinge spiritele: când va pleca Orban din fruntea PNL și cine i-ar putea lua locul EXCLUSIV

agerpres.ro
" "

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a lansat o ipoteză incendiară legată de momentul plecării lui Ludovic Orban de la președinția Partidului Național Liberal (PNL).

VEDEȚI ȘI: Iohannis se gândește la înlocuirea lui Orban din fruntea PNL EXCLUSIV SURSE

" "
" "

Așa cum puteți citi în linkul de mai sus, sursele PSnews.ro vorbesc despre o revoltă din ce în ce mai mare în interiorul PNL la adresa lui Ludovic Orban: pe lângă cele 24 de filiale care ar dori înlăturarea actualului șef din Modrogan, se pare că mai mulți lideri liberali au discutat recent cu președintele Klaus Iohannis despre înlocuirea lui Orban.

Ei bine, în acest context, fostul senator PNL Sorin Roșca Stănescu a declarat vineri pentru PSnews.ro că Orban și-a dovedit contraperformanțele în fruntea partidului, dar că nu este nevoie de răsturnarea lui, întrucât politicianul va demisiona singur în 2019, imediat după ce formațiunea politică va înregistra un scor slab în alegerile europarlamentare.

În altă ordine de idei: Sorin Roșca Stănescu a accentuat ideea că nemulțumirea este cauzată nu doar de stilul de conducere al lui Orban, ci și de faptul că „vechiul PNL a fost canibalizat de fostul PDL”, iar formațiunea politică a abandonat doctrina național-liberală.

Este cât se poate de clar că Ludovic Orban s-a dovedit a fi un manager politic foarte slab pregătit, contraperformant. În concluzie, mai devreme sau mai târziu, el va trebui să fie înlocuit. Problema este: când? În opinia mea, el nu va fi înlocuit decât după alegerile europarlamentare, atunci când de fapt va demisiona. Văzând contraperformanța partidului, rezultatele slabe din alegeri, el va proceda la fel cum au procedat alți lideri PNL când s-au confruntat cu propriul eșec. Dar până atunci, vor exista evident frământări puternice în interiorul PNL și sunt absolut justificate.

Ele sunt pe două planuri: pe de o parte, vechiul PNL a fost canibalizat de fostul PDL și se revoltă foarte mulți lideri locali și centrali, pentru că nu ar dori să li se aplice principiile și regulile partidului creat de Traian Băsescu. Pe de altă parte, liberalii și-au pierdut substanța națională și liberală. Iar aici există un alt set de nemulțumiri profunde și evident că toate aceste zone de confruntare vor genera un război pe viață și pe moarte în interiorul partidului. Dar nu cred că se va întâmpla acum.

Iohannis nu-l iubește pe Ludovic Orban, chiar dacă Ludovic Orban a făcut tot ce era posibil pentru un lider politic care se prostituează pentru a se face iubit de președintele Klaus Iohannis. Iohannis l-a înghițit greu pe Ludovic Orban și sigur că s-ar bucura să se debaraseze de el. Cea mai mare dezamăgire a lui Iohannis a fost atunci când s-a pus problema creării unui nou guvern – guvernul Dăncilă -, iar Ludovic Orban s-a dus la Klaus Iohannis, fără a fi capabil să-i propună o alternativă și un program de guvernare. Ca urmare, oricine ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis i-ar fi arătat ușa lui Ludovic Orban – ceea ce în subtext s-a și întâmplat”, a detaliat Roșca Stănescu.

Confruntat cu cele trei nume despre care PSnews.ro a aflat că sunt în cărți pentru înlocuirea lui Ludovic Orban (prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu și vicepreședinții Marian Petrache și Dan Motreanu), SRS a exclus ultimele două variante, argumentând că acești doi politicieni au dovedit că nu împărtășesc complet viziunile președintelui Klaus Iohannis.

„Numai despre Iulian Dumitrescu nu știu suficiente amănunte. Despre ceilalți doi am suficiente informații pentru a vă spune că președintele Klaus Iohannis nu-l va susține pe niciunul. În primul rând, cred că nimeni n-are nicio șansă în acest moment, pentru că nu sunt condițiile coapte pentru răsturnarea președintelui PNL. În al doilea rând, știu că în raport cu doi dintre cei trei (Motreanu și Petrache) Iohannis are diverse reticențe, deoarece s-a dovedit asta de-a lungul timpului (inclusiv în campania prezidențială din 2014): ei nu împărtășesc întru totul punctele de vedere ale lui Klaus Iohannis. Ei reprezintă o potențială opoziție, iar Iohannis nu admite așa ceva”, a încheiat SRS.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *