Skip to content
Politică

SRS, întrebare-cheie după condamnarea lui Mircea Băsescu. Un portofel ar putea da răspunsul

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS) lansează o întrebare-cheie după condamnarea lui Mircea Băsescu: de ce se enervează fostul preşedinte Traian Băsescu? Un portofel ar putea oferi răspunsul.

Într-un articol publicat, duminică, pe blog (şi intitulat „De ce isi iese din minti Traian Basescu”), ziaristul subliniază că, deşi l-a condamnat definitiv, instanţa nu a dispus confiscarea sutelor de mii de euro pe care Mircea Băsescu i-ar fi luat ca mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

„O tara intreaga a remarcat. Pus fata in fata cu generalul Abraham, pe Traian Basescu l-au lasat nervii. Si a intrat in criza. Oare de ce? Ce legatura exista intre domnul Abraham, Mircea Basescu si el insusi? De ce nu a mai putut juca, cum face de obicei, teatru? De ce un om politic atat de exersat si-a pierdut controlul? Exista un secret in spatele acestui comportament?”, punctează SRS.

În continuare, Sorin Roşca Stănescu subliniază partea care ar fi de natură să facă lumină în acest caz: sumele de bani care ar fi putut ajunge la Traian Băsescu.

„Ca sa nu ne mai ascundem dupa plop, cele mai multe dintre informatiile puse in circulatie inainte si dupa condamnare si cele mai incendiare declaratii ale unor persoane implicate in activitatea infractionala sau in calitate de anchetatori ori aparatori, conduc la ideea ca grosul banilor, cati or fi fost ei, a ajuns undeva mai sus. Dar unde puteau ajunge mai sus, decat la portofelul lui Mircea Basescu? Mai sus nu se afla decat un alt portofel. Al lui Traian Basescu.

Si intrucat numele sau legat de acest caz a inceput sa fie extrem de insistent pronuntat, iar informatiile vehiculate fiind de natura sa conduca la redeschiderea unui nou dosar, este lesne sa ne imaginam de ce s-a enervat atat de tare Traian Basescu, de ce si-a iesit el din minti, improscand cu noroi in stanga si in dreapta. In loc sa rasufle usurat si satisfacut cu acea condamnare simbolica a fratelui sau, Basescu se vede, iata, pus, pe neasteptate, in fata unei grele provocari”, detaliază SRS.

Citiţi AICI întregul material semnat de Sorin Roşca Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *