Skip to content
Politică

SRS, ipoteză nebănuită despre DNA și șefa AEP / EXCLUSIV

www.paginadepolitica.ro

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) a oferit, marți seară, pentru PSnews.ro, o ipoteză nebănuită în legătură cu ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) care o vizează pe Ana-Maria Pătru, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP).

CITIȚI ȘI: OFICIAL: DNA o acuză pe șefa AEP de fapte de acum 8 ani

" "

Concret, ziaristul a subliniat caracterul ilegal al modului în care au fost întocmite listele cu semnături de susținere pentru candidații partidelor politice.

„Eu am susținut de mult timp și am scris în sensul ăsta că alegerile deja sunt ilegale în România, pentru că listele prin care partidele s-au calificat în această competiție au fost falsificate. Au fost falsificate, în primul rând, pentru că sunt multe partide mici care nu aveau timpul fizic să strângă semnăturile necesare, dar în al doilea rând – și asta este evident, dacă vă uitați în lege – toate aceste liste de susținători trebuiau să aibă, în capul fiecărei pagini, numele candidaților. Or, așa ceva n-a existat în cazul niciunui partid, deși legea este foarte exactă, din punctul ăsta de vedere. Deci, conform legii, orice listă de susținători trebuie să aibă, sus, indicați candidații. Candidații tuturor partidelor politice din România au fost fixați după ce fuseseră predate listele. Și atunci sigur că tot ce facem de acum încolo (procesul electoral) se bazează pe un fals. Cine e de vină? Evident că este Autoritatea Electorală de vină, pentru că, în mod deliberat, (cei de la AEP – n.r.) au făcut formularele prea târziu și n-au mai apucat să dea posibilitatea partidelor să respecte legea, a declarat SRS pentru PSnews.ro.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *