Skip to content
Politică

SRS le taie entuziasmul tehnocraților. Noul partid, mort în fașă EXCLUSIV

radutudor.ro

Pe fondul anunțului făcut duminică de fostul premier Dacian Cioloș, la o reuniune a Platformei România 100, cum că dorește desprinderea din proiect a unui partid, redacția PSNews.ro a dorit să afle ce presupune, mai exact, apariția unei astfel de entități politice conduse de fostul prim-ministru tehnocrat.

Astfel, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a acordat luni o declarației redacției PSNews.ro, în care a explicat impactul pe care îl are formarea unui astfel de partid pe scena politică românească actuală.

În primul rând, SRS consideră că această mișcare mută cadrul demonstrațiilor civile într-un mediu politic. Demonstrația de natură politică a opoziției este făcută, spune jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, ”prin mijloace neautorizate”. 

”Deja a avut un impact, în sensul că simultan cu anunțul făcut de fostul premier, pentru prima dată, observăm o coalizare a tuturor forțelor politice din opoziție, coalizare care a condus la transformarea demonstrațiilor societății civile în demonstrații politice. Începând de ieri, asistăm nu la o demonstrație civică, ci pur și simplu la (ceea ce ne așteptam) la o demonstrație politică a opoziției, făcută prin mijloace neautorizate. Acesta e primul impact. Al doilea: Domnul Cioloș ar putea să fie un catalizator, așa cum pare că este, și în jurul căruia să se unească aceste forțe de dreapta care, până în prezent, în Parlament cel puțin, par inexistente”, a mai explicat ziaristul.

Întrebat ce șanse acordă fostului premier de a face carieră politică, Sorin Roșca Stănescu consideră că acestea sunt minime. Mai mult decât atât, fostul senator PNL spune că, chiar și cu susținerea ”lui Klaus Iohannis, a serviciilor și chiar a PNL-ului”, Dacian Cioloș nu are atâția sorți de izbândă.

”Șanse minime, chiar dacă este ajutat discret de către Klaus Iohannis și de către servicii și chiar de către PNL, pentru că e foarte greu să construiești infrastructura unui partid politic; și costisitor, iar dânsul nu are capacitatea necesară, nici sub aspect financiar și nici sub aspect managerial.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *