Skip to content
Politică

SRS nu exclude PLECĂRI din PSD după Congres: Dragnea nu a fost capabil! EXCLUSIV

agerpres.ro

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) a acordat sâmbătă seară o declarație pentru PSnews.ro, în care a tras câteva concluzii spinoase în legătură cu Congresul PSD desfășurat în aceeași zi.

În primul rând, ziaristul l-a criticat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru epurările dinaintea Congresului, apoi pentru maniera superficială în care și-a prezentat viziunea pentru România.

„Acest Congres extraordinar a avut loc în anumite circumstanțe. După opinia mea, Liviu Dragnea pe de o parte a vrut să epureze conducerea superioară a partidului de elemente pe care le-a considerat ostile lui, și pe de altă parte a vrut să creeze impresia (legitimând astfel ideea de congres) că sunt adoptate documente fundamentale. Rezultatul acestei combinații, al acestui cocktail a fost faptul că domnul Liviu Dragnea a rostit un discurs politic – nu a fost capabil să pună la dispoziția propriului partid un document programatic sau vreun proiect de țară sau vreun proiect politic. A fost pur și simplu un discurs de bune intenții, care s-a soldat cu ceea ce s-a soldat: cu epurarea. În același timp, trebuie remarcat faptul că în acest discurs, pentru prima dată, PSD s-a pronunțat ferm în raport cu suveranitatea națională, cu valorile naționale, cu pericolul ca aceste valori să fie pierdute, cu drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Acesta este singurul câștig al acestui Congres”, a afirmat SRS pentru PSnews.ro.

Întrebat ce implicații crede că va avea Congresul PSD de sâmbătă, Sorin Roșca Stănescu a rămas pesimist, luând în calcul atât mai multe plecări din partid, cât și stagnarea sau chiar scăderea credibilității formațiunii politice.

„Niciun fel de implicație. Probabil că o să plece doi-trei inși din partid, dar în rest va fi fără niciun fel de urmări. Deci nu va avea urmări pozitive sau negative nici asupra activului de partid, nici asupra populației. Dar în orice caz: nu va crește credibilitatea PSD, care acum, după cum se vede, este într-o scădere abruptă”, a încheiat SRS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *