Skip to content
Politică

SRS: Nu va avea loc o remaniere pe motive de contraperformanță guvernamentală!

" "

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Guvern fara Grindeanu sau Grindeanu fara Guvern”, face o analiză recentelor evenimente care anunță o remaniere guvernamentală, care, potrivit acestuia ”nu va avea loc pe motive de contraperformanță guvernamentală”.

Astfel, jurnalistul precizează, în postarea sa că, pe parcursul acestei saptamani, ceva urmează sa se schimbe. Fie Guvernul in totalitatea lui, cu Grindeanu in frunte, fie un anumit numar de ministri si cu un Grindeanu cumintit dupa prima lectie de dresura

" "

Mai mult, SRS susține că, nu va fi schimbat cel care a creat camarila de la Guvern, respectiv cel care nu mai raspunde la comenzi, ci masura se va indrepta doar impotriva unor ministri care l-au ascultat mai degraba pe premier decat pe liderul de partid.

Redăm mai jos analiza semnată de Sorin Roşca Stănescu:

”Cantecele de sirena ne anunta ca, in aceasta saptamana, ceea ce nu se discuta dar se face se va face. Vizat este Guvernul Romaniei. Unii sustin ca Sorin Grindeanu va fi ejectat din Palatul Victoria. Altii, ca el va fi pastrat ca premier, dar va avea loc o ampla remaniere. Intrucat semnalele de schimbare sunt numeroase, persistente si vin chiar de la varful PSD, nu ne ramane decat sa luam in calcul asemenea scenarii.

Camarila de la Guvern creata in jurul premierului Sorin Grindeanu are o agenda diferita, dar si o putere diferita, sensbil mai mare, in comparatie cu camarila de la partid. Pe termen scurt si mediu, s-a dovedit ca Grindeanu poate fi mai puternic si ca poate juca independent fata de Liviu Dragnea. Pe termen lung, in mod evident, situatia se poate schimba. Intrucat coalitia majoritara, in principiu, poate da oricand cu premierul de pamant. Doar in principiu insa si nu chiar oricand.

Era cat se poate de previzibil ca un om cu dubla comanda va juca sub dubla comanda si in postura de premier. Numai ca, acum, aceasta duplicitate e mult mai vizibila decat era in trecut, cand Grindeanu isi face jocul principal pe terenul din Timis, unde preluase conducearea PSD in locul lui Ilie Sarbu, si partial si extrem de discret in Bucuresti, cu ocazia unor reuniuni la nivel national. Dar Liviu Dragnea a fost avertizat. Inca de cand l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu. Eu unul ma numar printre avertizori. I-am transmis acestuia, in mod public, printr-o analiza cum este cea de fata, ca domnul Sorin Grindeanu nu se afla doar sub comanda partidului. Ci si a unui serviciu secret. La fel cum “tata socru”, domnul Ilie Sarbu, care l-a promovat la Timis, l-a ales pe Grindeanu dupa chipul si asemanarea sa. Si a dovedit o buna intuitie, intrucat Grindeanu a facut, in scurt timp, ceea ce ar fi facut si el insusi. L-a aruncat pe fereastra, cu cinism, pe cel care i-a fost mentor. Era de asteptat ca, mai devreme sau mai tarziu, Sorin Grindeanu sa incerce acelasi lucru si cu Liviu Dragnea, din postura de premier. Daca a mers o data, mai merge si altadata.

Fapt este ca acest Guvern Grindeanu, sa ii spunem Grindeanu I, a nemultumit din ce in ce mai profund, daca nu populatia, in orice caz coalitia majoritara. ALDE este in flacari, intrucat o serie intreaga de obiective din programul de guvernare avansat de Calin Popescu Tariceanu sunt pur si simplu ignorate de premier. Un premier care nu numai ca nu se consulta cu partenerul din ALDE, dar afirma raspicat ca nici nu trebuie sa faca acest lucru, de vreme ce el este, aproape in totalitate, produsul PSD. In aceeasi masura sau chiar intr-o masura mai mare, el l-a deranjat pe Liviu Dragnea. Pentru ca adopta diferite masuri fara a se consulta cu liderul partidului. Pentru ca lipseste la apel. Iar din strategia de comunicare a Guvernului lipsesc elogiile aduse partidului. Si iata ca si cea mai importanta piesa PSD, Gabriela Firea, da in clocot. Pentru ca bate degeaba la usile Palatului Victoria. Solicitarile ei, probabil indreptatite, sunt cu totul si cu totul ignorate”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet semnat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *