Skip to content
Politică

SRS, perspectivă neagră: este Marian Munteanu „bomba de pe coliva” PNL, ultima etapă înaintea disoluţiei?

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu are o perspectivă neagră: este Marian Munteanu „bomba de pe coliva” Partidului Naţional Liberal, ultima etapă înaintea disoluţiei PNL?

Într-un articol publicat, miercuri, pe blog, gazetarul îl califică pe Marian Munteanu drept „soluţia extremă” pentru PNL, trecând în revistă parcursul politic al acestuia de până acum.

„Specialist in etnografie, un universitar pur-sange, un filosof care isi trage sorgintea de la Magul nostru din Paltinis, Marian Munteanu nu a mai aparut pe radar decat intr-un episod nefericit. Atunci cand Virgil Magureanu si-a facut partid. Si s-a gandit ca ar putea propune si un candidat prezidential. Ei bine, Virgil Magureanu a testat “terenul” cu ajutorul lui Marian Munteanu, in postura de prezumtiv candidat si utilizandu-l pe Dick Morris, cel mai important mercenar electoral din lume, al acelui moment. Dick Morris a venit in Romania si a facut masuratori. Reteta Magureanu – Marian Munteanu era toxica. Cel putin asa a rezultat din cercetarile de piata. Iar Marian Munteanu nu a mai candidat. In schimb, eu, in calitate de prieten al sau, m-am ales cu rezultatele cercetarii de piata. Si am aflat cum stam.

A fost anul in care PRM-ul, in urma cu cateva zile, ingropat definitiv, urma sa devina a doua forta politica in Romania. Avea din ce in ce mai multi adepti tineri si un numar impresionant de mare de intelectuali. Beneficiind de cercetarile de piata ale lui Dick Morris, am scris mai multe editoriale destepte. Prin care am anuntat lucruri importante care urmau sa se intample in Romania. Si care s-au confirmat. Corneliu Vadim Tudor a ajuns in finala cu Ion Iliescu. Partidul sau avea un sfert dintre parlamentarii din Romania. A fost singurul triumf al nationalismului din ultimii 26 de ani.

Despre Marian Munteanu s-a vorbit putin in acest sfert de secol. Cu exceptia acelui teribil an, 1990, cand s-a vorbit mult. Extrem de mult. Si cand in Washington am vazut pe pereti afise cu trupul sau flagelat de mineri. Mai pot sa depun marturie ca importante autoritati ale Statelor Unite, in 1990, s-au oferit sa finanteze o pregatire si probabil o upgradare politica a lui Marian Munteanu, undeva pe malurile Potomacului. Si, cel putin in acel an, el a refuzat.

Mai pot sa depun marturie ca Marian Munteanu a fost ales primul presedinte al Aliantei Civice. Si, nici dupa o ora, el a declinat aceasta onoare. Chiar in timpul unei conferinte de presa. Si, in fine, mai pot sa depun marturie ca, in timpul Conventiei Democratice aflata la putere, Marian Munteanu a sesizat inconsistenta societatii civile din Romania. Si ca a incercat, este adevarat, pe hartie, cateva proiecte pentru a o revitaliza. Si  cam asta este tot”, comentează SRS.

Citiţi AICI întregul material semnat de Sorin Roşca Stănescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *