PSnews

Ultima Oră

SRS: Ponta a fost agent SIE, Ilie Sârbu scria biografii false pentru spioni

ziaruldeinvestigatii.ro

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a făcut o trecere în revistă a agenților infiltrați de serviciile secrete la vârful PSD, printre aceștia numărându-se Victor Ponta și socrul său Ilie Sârbu.

Suspiciuni asupra statului de agent acoperit al Serviciului de Informații Externe au ridicat de-a lungul timpului și fostul președinte Traian Băsescu și ex-ministrul Justiției Monica Macovei.

Prezent în platoul emisiunii „La Ordinea Zilei”, Stănescu a confirmat și el această ipoteză, dar a adăugat câteva amănunte și despre socrul acestuia, Ilie Sârbu, fost senator PSD, ca și despre un alt prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu.

„Ultimul și cel mai relevant caz a fost Victor Ponta. Și Sebastian Ghiță. Ponta a fost agent al SIE. A fost recrutat, am spus și când a fost, a spus-o și Traian Băsescu, a avut o misiune foarte clară, este o realitate.

Ilie Sârbu a lucrat la una dintre cele mai conspirate direcții din SIE și confecționa biografii false pentru spionii care urmau să plece în misiune. El s-a desconspirat singur. Mihai Răzvan Ungureanu a fost la SIE, premier, s-a întors la SIE”, a comentat Sorin Roșca Stănescu, potrivit site-ului antena3.ro.

Subiectul „Victor Ponta-spion” a revenit în actualitate pe fondul scadalului arhivei SIPA, fostul serviciu de informații al ministerului Justiției. declanșând chiar un scandal între  Dana Gârbovan, președintele Uniunii Judecătorilor din România, și fostul ministru al Justiției Monica Macovei.

Ultima a remis chiar un comunicat de presă către PSNews  în care cere explicatii cu privire la o serie de afirmații făcute de Gârbovan în presă.

„Îi solicit d-nei Dana Gârbovan să aducă dovezi pentru declarația cu care este citată în presă, și anume: ‘Cel mai grav este faptul că aceste informații se pot folosi și acum, evident în mod ilegal. Monica Macovei a declarat la vremea respectivă, înainte să se sigileze arhiva, că domnul Ponta este șantajabil cu ajutorul informațiilor care se găsesc acolo’.

M-am referit la Victor Ponta în legătură cu SIPA pe 14 octombrie 2014, adică la circa 9 ani de la sigilarea arhivei SIPA, în timpul campaniei prezidențiale, când apăruse informația că Victor Ponta ar fi fost ofițer acoperit SIE.

În declarația mea din octombrie 2014 puneam în discuție modul în care Rodica Stănoiu folosea, probabil, SIPA și informațiile din arhivă, despre care apăruseră alegații în spațiul public încă din 2005, motiv pentru care am și luat decizia de a desființa SIPA și a sigila arhiva. În niciun caz nu am afirmat că am informații din arhiva SIPA și că Victor Ponta ar putea fi șantajat astfel.

Declarația mea din 2014 cu privire la Victor Ponta a fost: ‘Dovada că Ponta a fost ofițer acoperit? Poate caută cineva și prin arhiva SIPA. Dacă vrem dovada că Ponta a fost ofițer acoperit, sugerez să căutăm și în arhiva SIPA’. Și am argumentat așa: ‘Astfel de informații, de care colaboratoarea Securității, Rodica Stănoiu, se folosea, probabil, pentru a șantaja magistrați, erau obținute, evident, și din interiorul magistraturii, de judecători sau procurori ofițeri acoperiți. Ponta a ajuns la Parchetul General exact în perioada când era ofițer acoperit, deși nu îndeplinea condițiile legale, deci prin eludarea legii, printr-un ordin de ministru al Rodicăi Stănoiu, colaboratoare a Securității’, precizează Monica Macovei.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. contribuabilu`

    20 mai 2017, 11:18 la 11:18

    „Turnatoru`” SRS (pe bune si cu….acte !) la Secu`, ii…”da in gat” pe Ponta & socru-so ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi