Skip to content
Politică

SRS precizează ce l-a determinat pe Ponta să refacă USL și explică de ce Antonescu ”a sărit ca ars”

Fostul senator al PNL, Sorin Roșca Stănescu, aflat în prezent în spatele gratiilor, a explicat, în cadrul unui editorial postat pe blogul personal, care este punctul său de vedere privind refacerea Uniunii Social Liberale. De asemenea, ziaristul încerarcă să puncteze de ce Crin Antonescu a ”sărit ca ars” după reînvierea acestei alianțe politice, dar și ce l-a determinat

”Se stie. Victor Ponta a initiat crearea USL II. Si l-a creat. In aplauzele generale. Se stie, de asemenea, Crin Antonescu a sarit ca ars. Denuntand USL II. Fara aplauze. Dar printr-o interventie extrem de elocventa, de apasata si de convingatoare, la Realitatea TV. Va fi sau nu va fi USL?”, se întreabă SRS.

Jurnalistul este de părere că Ponta urmărește să îi aducă la vot pe toți cei care și-au pus speranța în 2012 în construcția politică USL, dar se întreabă cât de morală este o astfel de mișcare.

”Pentru a raspunde afirmativ, trebuie sa aflam, in prealabil, ce anume l-a determinat pe Victor Ponta, ca in ultima zi de campanie electorala, sa anunte crearea USL II. Si ce anume l-a facut pe Crin Antonesc sa sara ca ars. Si sa declare ca, din acest motiv, a decis sa voteze. Desigur cu Klaus Iohannis.

Cat de important este acest simbol pentru unul si pentru celalalt? Cat de mult functioneaza simbolul in campania electorala? Si ca de acolo reiese ca inca exista un segment relativ semnificativ de populatie, mai ales la tara, care crede in USL. Iar Ponta a dorit sa-i aduca si pe acestia la vot, in favoarea sa. Daca e asa, el a gandit corect din punct de vedere strategic. Dar este si moral?”, punctează Roșca Stănescu.

”S-ar putea ca si Ponta sa aiba dreptate, mergand pe logica omului care vrea sa castige cu orice pret, dar si Crin Antonescu sa aiba dreptate, utilizand criteriul moral.

Numai ca nu se poate face un punctaj atata timp cat unitatea de masura este diferita. Se poate spune doar asa. Au dreptate amandoi! Si nu are dreptate niciunul dintre ei! Eu unul cred ca mortul este mort, dar mai poate fi util in obtinerea de pomeni”, conchide fostul senator al PNL.

Citește și: Crin Antonescu, reacție dură la adresa lui Ponta după refacerea USL 2.0

3 comentarii la “SRS precizează ce l-a determinat pe Ponta să refacă USL și explică de ce Antonescu ”a sărit ca ars”

  1. USL va functiona pentru binele Romaniei cu oamenii care se tin de cuvant. Tradatorii nu au de ce sa se lamenteze, doar sa demonstreze in continuare marile lacune de caracter.(ai auzit kkrau ?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *