Skip to content
Politică

SRS, premoniție neagră pentru două personaje cheie: ”Un cap stă să cadă. Ori una, ori alta”

" "

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu lansează, prin intermediul unui editorial postat pe blogul personal, un scenariu negru pentru un personaj cheie din structurile de forță din România. Totodată, SRS punctează că în cazul în care informația că sistemul din jurul lui Traian Băsescu ar fi primit, indirect, protecție din partea Parchetului General, în suboirdinea căruia se află și DNA, prin neinvestigarea unor situații cu iz penal, șeful acestui Parchet trebuie să plece din funcție.

Dacă SRI nu a informat DNA cu privire la presupuse ilegalități, deci procurorii nu aveau cum să demareze o anchetă, atunci responsabilii din SRI trebuie să răspundă individual, dar și în grup mai subliniază fostul senator al PNL.

" "
" "

”Este iminent. Foarte curand, cineva va plati oalele sparte. Si va fi doar primul de pe lista. Vorbim tot despre coruptia institutionalizata. Acum, cred ca este limpede, pentru toata lumea, ca grupurile criminale ale coruptiei institutionalizate au actionat pe parcursul a cel putin zece ani. In forta. Pradand avutia publica, sistematic, de miliarde de euro. Si, culmea! Chiar in timpul crizei economice, cand au fost aplicate teribilele curbe de sacrificiu impotriva populatiei, in Romania s-a furat ca in codru. Ora rafuielilor care a venit nu inseamna doar punerea la zid a unora dintre capii mafiei de la Bucuresti. Inseamna si asumarea de raspundere din partea celor care, cu buna stiinta, au tolerat acest fenomen, au inchis ochii sau chiar l-au protejat. Asadar, care este acel cap care urmeaza sa cada?

Vinovatul nu poate fi identificat decat la varful uneia din urmatoarele doua institutii: Parchetul General sau Serviciu Roman de Informatii. Si este logic de ce. Daca Parchetul General, in subordinea caruia se afla si DNA, a fost informat, in ultimii zece ani, asupra operatiunilor de jaf si nu a reactionat, si reactioneaza abia acum, dupa ce regimul Basescu este pe cale sa se transforme in cenusa, lasand locul regimului Iohannis, atunci conducatorii acestei institutii poarta totala raspundere, separata si in bloc. Mai exista si ipoteza care ar putea fi luata in calcul, conform careia, Directia Nationala Anticoruptie nu ar fi primit, asa cum cere legea, semnale clare, sub forma unor note scrise, din partea Serviciului Roman de Informatii din care sa rezulte cum se deruleaza mecanismele fraudarii unui intreg stat. Daca asa stau lucrurile atunci, fireste, trebuie sa raspunda individual, dar si in grup, cei responsabili de la conducerea Serviciului Roman de Informatii.

Ori una, ori alta. Ceva la mijloc nu exista. Decat, eventual, la limita, si nici nu vreau sa ma gandesc la asta, o complicitate inter – institutionala. Adica, temandu-se de Traian Basescu, dar fiind si promovati de acesta, si responsabilii DNA si responsabilii SRI sa fi fost pe deplin informati, sa fi tacut chitic si sa nu fi actionat in niciun fel pentru a curma teribila hemoragie financiara a banului public. Dar nu vrea sa ma gandesc chiar atat de departe.

S-a ajuns astazi sa fie trecuta asa-numita linie rosie. Punctul de inflexiune. Acum e mult prea limpede, pentru orice om cu capul pe umeri, ca nu numai hotii, marii corupti ai Romaniei sunt responsabili, ci si cel putin unii dintre cainii de paza. Asa ca, urmeaza sa vedem un caine de paza sacrificat si el ritual, in piata publica. Alina Bica a fost doar, sub acest aspect, un catelandru. Chiar daca a condus asa-numita organizatie anti-mafie din Romania.

Intrebarea nu mai este daca prognoza mea se va indeplini sau nu. Ci, doar in cat timp. Cate zile vor mai trece pana cand un cap va cadea? Si oare de ce ma tot gandesc la un domn numit Florian Coldea?”, precizează Sorin Roșca Stănescu pe blogul personal.

" "

3 comentarii la “SRS, premoniție neagră pentru două personaje cheie: ”Un cap stă să cadă. Ori una, ori alta”

  1. Primul ar fi Daniel Morar. El a fost sef la DNA in acea perioada, el a dosit probe si plangeri impotriva mafiei portocalii, el a facut dosare la comanda impotriva adversarilor lui basescu.

  2. Nu va cadea nici un cap. Coldea a colaborat intens la alegerea lui iohannis si nu s eva face nimic impotriva coruptiei din SRI, iar Kovesi este atat de iubita in occident ca nu i se va clinti nici un fir de par. Asa ca va functiona cardasia tacerii – va cadea toanta de Bica, un executant marunt, elena Udrea afisul regimului, dar toti cei din spatele afisului, marii corupti, papusarii care decid cine si cat are voie sa fure vor ramane neclintiti. Vor mai cadea cativa maruntei cu sume mici, uni chiar nevinovati, iar jaful va continua pentru linistea noastra si parteneriatul strategic cu SUA….In Romania democratia de mucava va continua sa existe, iar noi ne vom teme tot mai tare si vom tacea in continuare speriati ca suntem ascultati cu totii – de la femei de serviciu la sefi de institutii, ministri, premier si acum chiar si presedinte. Noi, intr-o forma moderna, rescriem romanul lui kafca – Procesul – care a devenit cumplit de actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *