Skip to content
" "
Politică

SRS, previziune devastatoare după amenințarea lui Trump. Se repetă scenariul Saddam? EXCLUSIV

agerpres.ro

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a lansat o previziune devastatoare după amenințarea proferată de către președintele american, Donald Trump, la adresa Rusiei, în legătură cu un posibil bombardament în Siria.

Așa cum puteți citi în linkul de mai jos, ieșirea lui Trump vine după ce un ambasador rus a susținut că țara lui va doborî orice rachetă având ca destinație Siria.

" "

DETALII AICI: Trump se răstește la Rusia și amenință cu bombardarea Siriei

Concret: Roșca Stănescu a susținut că SUA vor reacționa în maximum două zile la cele transmise de către Rusia printr-un „bombardament masiv” efectuat alături de alte țări membre NATO.

„Trebuie să ne așteptăm, în următoarele 40 și ceva de ore, la un bombardament masiv al unor state NATO în Siria, un bombardament evident orchestrat de SUA, la care cu certitudine vor participa Marea Britanie, Franța, Germania și poate și alte țări. Iar acest bombardament va fi făcut pentru a-l pedepsi pe Bashar al-Assad, care și-a permis din nou să folosească arme toxice, care sunt interzise de toate tratatele internaționale”, a afirmat SRS pentru PSnews.ro.

Întrebat cum i se pare graba lui Trump, în condițiile în care momentan nu a stabilit nimeni că atacul chimic de săptămâna trecută ar fi fost comis de către forțele lui Bashar al-Assad, Sorin Roșca Stănescu a avertizat că s-ar putea repeta scenariul din 2003, când SUA l-au acuzat degeaba pe președintele de atunci al Irakului, Saddam Hussein, de deținerea unor arme de distrugere în masă – arme ce nu au fost descoperite niciodată, în ciuda invaziei americane în Irak.

„Washingtonul și statele aliate au stabilit că el este responsabil. Cum au stabilit nu știu. Ce probe au nu știu. Sper să aibă probe – să nu fie așa cum s-a întâmplat în cazul lui Saddam Hussein”, a subliniat Roșca Stănescu.

Chestionat dacă se așteaptă la o agravare a războiului din Siria, SRS a preferat să pună accent pe intensificarea șicanărilor NATO la adresa Rusiei și – mai mult – la atomizarea terorismului, prin înmulțirea locurilor unde Statul Islamic ar putea organiza atentate.

„Nu cred (în agravarea conflictului sirian – n.r.), dar se întâmplă alte două fenomene. În primul rând, nu este un război direct între Statele Unite și aliații lor, pe de o parte, și Bashar al-Assad, de cealaltă parte. Ăsta e doar pretextul. De fapt, războiul – care escaladează acum – este cu Federația Rusă, care îl apără pe al-Assad. Și, întrucât cele două blocuri militare nu doresc să se confrunte direct, se confruntă indirect, pe terenul Siriei și sub diverse pretexte – la fel cum s-a întâmplat înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial cu Războiul Civil din Spania. În oglindă, se întâmplă același lucru. Asta pe de o parte.

Pe de altă parte, distrugerea Statului Islamic – care este, evident, o necesitate și pe care o doresc toți – va multiplica zonele de instabilitate din lume, pentu că Statul Islamic va acționa în toate capitalele și marile orașe ale lumii, inclusiv ale Europei și Statelor Unite. Și vom asista la adevărate războaie de gherilă în viitor!

Putin este un jucător dur, este un jucător bun de șah. Nu-mi dau seama cum va reacționa, dar cu certitudine va găsi niște soluții ca, la rândul lui, să aducă prejudicii aliaților NATO” a încheiat gazetarul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *