Skip to content
Politică

SRS, previziuni de foc după revocarea lui Kovesi: Nimeni nu a obținut o notă de trecere!

evz.ro

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Kovesi s-a dus, dar ceața persistă ” tranșează implicațiile mutării momentului: semnarea de către președintele Klaus Iohannis a decretului de revocare a lui Kovesi din fruntea DNA.

Concret: SRS atrage atenția că ”Parchetele după acest episod absolut scandalos vor lucra la fel ca și până acum, iar bătălia politică se va duce în continuare cu și mai multă înverșunare și niciodată ea nu se va desfășura în plan moral”.

”Era previzibil. Președintele Klaus Iohannis nu mai putea trage de timp. Riscul suspendării și demiterii sale ,pentru încălcarea gravă a Constituției, era iminent. Și astfel, iată, s-a ajuns la revocarea doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție. Ceața însă persistă la București și în restul României. Problemele reale sunt foarte departe de o rezolvare. Pentru că, după cum se poate observa cu ochiul liber, nu prea există rațiuni morale care stau la baza unor decizii. Ci doar calcule politice.

Examenul pe care ar trebui să-l dea România legat de revocarea doamnei Kovesi dar și de încălcarea de către președinte a Constituției, a fost în primul și în primul rând de natură morală. La acest capitol, aproape nimeni nu a obținut o notă de trecere. Pentru că cele mai multe calcule ale principalilor actori au fost exclusiv de natură politică. Iar principiile și morala nu au contat.

Astăzi sunt destul de mulți experții de strategie și istorie militară care susțin cu argumente pertinente că România, dacă nu s-ar fi conformat și nu ar fi cedat Ardealul Ungariei și dacă s-ar fi arătat decisă să lupte, ar fi avut câștig de cauză. Ungaria hortistă nu avea o armată superioară Armatei Române. Și nici nu dispunea de un potențial economic de natură să-i asigure victoria în eventuaitatea unui război. Iar Germania a blufat. Dacă România ar fi spus „nu”, este greu de presupus că Hitler ar fi preferat să ne ocupe cu forța de dragul Ungariei, transformându-ne din capul locului în inamici. Am pierdut Ardealul fără luptă. Fără să tragem un singur glonț. Și, în scurt timp, am pierdut și Basarabia și Bucovina. În urma unui ultimatum sovietic. Tot fără luptă. Deși armata noastră  din Est era la acea dată superioară armatei sovietice dizlocate la granița cu România.

România a fost sfârtecată fără luptă pur și simplu pentru că cei care au condus statul român la acea dată au fost oameni lipsiți de onoare. Ei nu au luat în calcul niciun moment măcar criterul moral. Sau gândit doar la oportunități politice de moment. Și au jucat prost până și această carte”, scrie SRS pe blogul pesonal.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *