Skip to content
Politică

SRS, previziuni spinoase pentru Iohannis privind întâlnirea cu Trump: Eșecul ar putea fi total

evz.ro

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) a făcut previziuni spinoase pentru președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește întâlnirea acestuia cu omologul american, Donald Trump.

Într-un articol publicat duminică pe blog (și intitulat „Parteneriatul cu Donald Trump”), Sorin Roșca Stănescu arată că, după toate aparențele, rezultatul întâlnirii din SUA va fi unul modest, dar optimist, în caz contrar eșecul lui Klaus Iohannis urmând să fie unul total.

Scepticismul lui SRS este cauzat atât de faptul că Iohannis nu reușește să coalizeze voința politică într-o direcție sau alta, cât și de faptul că nici Parlamentul nu dă semne că ar avea o tendință clară în materie de politică externă.

„Teoretic, intalnirea la de Washington s-ar putea solda cu un esec de proportii, care sa conduca la racirea relatiile noastre cu Statele Unite pentru o lunga perioada de timp. Asta, insa, nu se va intampla decat in eventualitatea in care fiecare dintre lideri are asteptari nerealiste din partea celuilalt, astfel incat dezamagirea ar fi si ea pe masura. Probabil ca nu ne aflam in acest scenariu extrem. La fel cum, cu certitudine, nu suntem nici in scenariul in care, la capatul intalnirii din Biroul Oval, sa vedem zorii unei alte etape a parteneriatului cu Statele Unite, la o altitudine nemaiintalnita pana in prezent. Cred ca realist este sa ne asteptam la un rezultat modest. Dar totusi optimist. Daca se intampla altfel, esecul lui Klaus Iohannis va fi total.

In ciuda declaratiilor si chiar in ciuda unor actiuni finalizate sau in curs de finalizare, parteneriatul militar al Romaniei cu Statele Unite este relativ modest. In timp ce parteneriatul economic este total dezamagitor. Si, pana una, alta, defavorabil Romaniei. Sa vedem ce s-ar putea schimba in bine”, punctează gazetarul.

Citiți AICI despre viziunea lui Sorin Roșca Stănescu în legătură cu poziția României de stat-tampon între SUA și Rusia, precum și despre independența energetică a țării noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *