Skip to content
Politică

SRS, previziuni sumbre pentru liberali: PNL intră în moarte clinică!

cotidianul.ro
" "

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit miercuri despre decizia recentă a Partidului Național Liberal (PNL) de a susține demersul lui Ludovic Orban.

Într-o postare pe blogul personal, SRS susține că acest pas al liberalilor va genera compromiterea totală a întregului partid. Totodată, jurnalistul afirmă că Orban a încălcat o prevedere importantă din statutul partidului, atunci când a anunțat că plângerea penală este înaintată în nume propriu. SRS susține că orice luare de poziție a președintelui este făcută în numele partidului, conform statutului PNL.

" "
" "

„Domnul Ludovic Orban a anunțat inițial că a făcut în nume propriu acest denunț penal. Nu în numele partidului. Ignorând o prevedere extrem de importantă din propriul statut. Și anume că orice luare de poziție a președintelui este făcută în numele partidului. Chiar dacă el declară că a făcut ceea ce a făcut în nume propriu. Și char dacă partidul se desolidarizează de președintele său, fără însă a-l demite. Dar acum situația s-a schimbat. A fost supusă la vot inițativa lui Orban și astfel denunțul este asumat practic de întregul partid”, susține SRS.

De asemenea, Roșca Stănescu este de părere că plângerea penală reprezintă o încercare de răsturnare a unui Guvern prin intermediul unor mijloace total nedemocratice „în baza unui denunț de tip stalinist”.

„Indiferent cum s-ar sfârși lucrurile, este extrem de grav faptul că asistăm, iată, la o tentativă de decapitare a unui Guvern, făcută de principalul partid de opoziție, decapitare care nu se desfășoară în baza unui proces democratic, a unui proces politic, a unui proces cu substanță electorală, ci pur și simplu pe o cale abjectă, penală, în baza unui denunț de tip stalinist”.

Jurnalistul Roșca Stănescu face și câteva previziuni pentru următoarea perioadă. Concret, acesta este de părere că procurorii crea un „spectacol grotesc” prin care membrii Guvernului vor fi chemați pe rând la DIICOT.

A doua previziune se referă la cazul în care dosarul va fi clasat și susține că Orban și PNL-ul vor avea de suferit, spulberându-și toate șansele de a ajunge la guvernare.

În al treilea rând, SRS susține co procurorii pot „țopăi veseli prin acest dosar, transformându-l într-un rechizitoriu istoric”. Problema va fi aceea că nu vor fi găsite dovezi de înaltă trădare, iar consecința va fi aceeași ca și în cazul precedent, cu diferența că DIICOT-ul va deveni victimă colaterală.

Citiți articolul complet AICI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *