Skip to content
Politică

SRS, profeții incomode pentru europarlamentare: Prăbușirea lui e inevitabilă!

ziarulclujean.ro
" "

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Orban reformează CCR din temelii”, descifrează reacția liderului PNL, Ludovic Orban, după publicarea motivării deciziei CCR în cazul Kovesi.

Concret ziaristul atrage atenția că ”înainte de a întoarce cu roțile în sus Curtea Constituțională a României, domnul Ludovic Orban trebuie așadar să treacă cu brio, rând pe rând, diverse examene, prin care să demonstreze că a reușit să câștige încrederea populației”.

" "
" "

”Domnul Ludovic Orban s-a dezlănțuit. Cum să stea o țară întreagă la cheremul Curții Constituționale? Cum este posibil ca CCR să-l scoată pe președinte din ecuația revocării șefei DNA? Cum poate funcționa în aceste condiții statul de drept, pe care liderul PNL și-l dorește? Și, dacă șefa DNA și șeful DIICOT și procurorul general pot fi revocați la inițiativa ministrului Justiției, atunci ce se mai alege din plângerea penală pe care el a făcut-o împotriva premierului Dăncilă? Și cum mai poate veni PNL la putere, dacă Guvernul nu este decapat?

Ei bine, pentru a-și îndeplini acest generos obiectiv, un obiectiv cu adevărat de interes național, domnul Ludovic Orban este conștient că are de parcurs câteva etape. Iar noi, observând care sunt aceste etape, ne vom întreba dacă nu care cumva, la un moment dat, ele presupun și un plonjeu amețitor într-un cerc vicios.

Pentru ca Ludovic Orban să reformeze Curtea Constituțională a României, se înțelege că, în prealabil, el trebuie să reformeze Constituția. O Constituție care, conform opinei sale, nu este bună. Pentru că îi conferă puteri prea mari acestei instituții numite Curtea Constituțională. Și care scapă astfel cu desăvârșire controlului prezidențial.

Foarte bine. Dar ca să fie reformată Curtea Constituțională, în prealabil ar trebui să fie revizuită Constituția, iar pentru ca să se ajungă în situația în care Legea Fundamentală să poată fi revizuită, PNL, împreună cu aliații săi, trebuie în mod obligatoriu să aibă o majoritate confortabilă în Paralment și, respectiv, în rândul populației. Pentru că, în caz contrar, nu trece niciun referendum.

Iar ca din partid minoritar să devină partid majoritar, PNL mai trebuie să treacă prin câteva încercări. 1). Să câștige europarlamentarele, care sunt primul examen electoral care urmează, în primăvara anului viitor. 2). Să câștige alegerile prezidențiale programate tot în 2019, spre sfârșit. 3). Să câștige alegerile locale din primăvara anului 2020. 4) Să câștige detașat alegerile parlamentare din toamna aceluiași an. O nimica toată!

Înainte de a întoarce cu roțile în sus Curtea Constituțională a României, domnul Ludovic Orban trebuie așadar să treacă cu brio, rând pe rând, diverse examene, prin care să demonstreze că a reușit să câștige încrederea populației. Iar aceste examene decurg unul din altul”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți mai multe AICI

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *