Skip to content
Politică

SRS, pronostic neașteptat pentru Kovesi: Lucrurile vor rămâne încurcate EXCLUSIV

voceatransilvaniei.ro

Seria jurnaliștilor și analiștilor politici consultați de către PSnews.ro pentru pronosticuri în legătură cu soluția Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la Codruța Kovesi continuă cu ziaristul Sorin Roșca Stănescu.

Mai precis, SRS a mizat pe „un verdict rabinic”, în care CCR le va da dreptate tuturor părților implicate în dispută.

„Nu m-aștept nici la una, nici la alta. Mă aștept la o amânare. Am văzut că, de obicei, toate temele astea sensibile sunt amânate. În eventualitatea în care Curtea Constituțională nu va amâna, atunci mă aștept la un verdict de tip rabinic – adică «și așa, și așa»; adică din analiza lor să reiasă faptul că Iohannis nu avea dreptul să respingă solicitarea ministrului Justiției, dar să nu spună Curtea ce trebuie să se întâmple de acum încolo. Și atunci lucrurile vor rămâne încurcate: dacă Curtea nu precizează că Iohannis trebuie automat – într-un temen de… – să o revoce sau că e revocată de drept prin simpla pronunțare a Curții, atunci lucrurile rămân în continuare în coadă de pește”, a declarat Roșca Stănescu pentru PSnews.ro.

Întrebat dacă este posibilă varianta suspendării președintelui, în cazul în care Klaus Iohannis va refuza să o revoce pe Laura Kovesi, în ciuda unui verdict contrar al CCR, Sorin Roșca Stănescu a răspuns: „Așa ar trebui să se întâmple”, dar a subliniat că ultimul cuvânt va depinde de voința politică a Partidului Social Democrat (PSD).

„Dacă președintele nu se supune a hotărâri a Curții Constituționale a României (care este valabilă pentru toată lumea), atunci sigur că trebuie suspendat (nici nu-ncape îndoială!), dar rămâne de văzut dacă PSD-ul va avea voința politică să facă așa ceva”, a încheiat SRS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *