Skip to content
Politică

SRS pune paie pe foc: politica struțului adoptată de președinte, dar și de Prima Doamnă, nu poate avea sub nicio formă rezultate pozitive

cotidianul.ro

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Secretele doamnei Carmen Iohannis” taxează gestul soției șefului de la Cotroceni.

Amintim că soţia preşedintelui Klaus Iohannis i-a anunţat pe procurorii de la Parchetul General că nu se poate prezenta luni la audieri, invocând motive de sănătate.

”Din nou, Prima Doamnă l-a ocolit pe procurorul de caz. Prima dată s-a întâmplat pentru că a fost la o aniversare. Însoțindu-și soțul la Londra într-o vizită privată. Care în mod fals a fost definită de acesta drept vizită de stat. Iar a doua oară luni, pentru că nu s-a simțit bine. În realitate, motivul constă într-un secret. Pe care voi încerca să-l descifrez.

Evident că niciun om sănătos la cap nu se simte bine atunci când e chemat în fața unui procuror. Aproape toți muritorii însă nu au încotro însă și se prezintă. Poți amâna o dată, pentru un motiv bine întemeiat. A doua oară te cheamă cu mandat. Iar a treia oară, procurorul te ia pe sus cu mascații. Cel puțin asta este regula la noi. Prima Doamnă însă nu se supune acestei reguli. Și asta este foarte rău. Pentru că este un rău exemplu. Doamna Carmen Iohannis nu este „mai egală” decât ceilați cetățeni. De ce totuși soții Iohannis își asumă un asemeena risc de imagine?

Dacă Klaus Iohannis nu ar fi președintele României și mai ales dacă el nu ar fi fost primar al Sibiului la data ilegalităților care au precedat dobândirea imobilului din centrul orașului, atunci cu certitudine s-ar putea spune că doamna Carmen Iohannis este cu musca pe căciulă. Așa cum stau însă lucrurile, eu îmi permit să am serioase îndoieli. O infracțiune cu vinovăție are loc atunci când se constată că persoana cercetată a știut că încalcă legea. Dar dacă nu a știut? Dacă doamna Carmen Iohannis a acționat punându-și semnătura pe niște documente fără a fi în cunoștință de cauză?

Între timp, patru instanțe au stabilit că documentul de bază, cel care a permis preluarea de către familia Iohannis a acestui imobil din centrul Sibiului, este un fals. Falsul a stat la baza unei anchete penale, desfășurate împotriva unui funcționar al Primăriei, care între timp a decedat. Am putea prezuma că doamna Carmen Iohannis ar fi fost la curent cu acestă porcărie de pe urma căreia a câștiga un imobil și sute de mii de euro, cu condiția ca soțul ei să nu fi fost primar al Sibiului. Este de presupus însă că la butoanele acestei afaceri, care a devenit penală, s-a aflat în primul rând sau chiar exclusiv Klaus Iohannis. Pentru că acesta avea puterea, din poziția de primar, de a influența lucrurile. De a plimba cu maximă viteză actul falsificat de moștenire și de a obține tot cu maximă viteză o restituire care și ea reprezenta un act infracțional. Apoi tot datorită lui Klaus Iohannis, imobilula a putut fi închiriat de căre Raiffeisen Bank, care a plătit lunar sume consistente în beneficiul familiei Iohannis”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *