Skip to content
Politică

SRS, puternic semnal de alarmă: posibilă țeapă americană în România

bzi.ro

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) trage un puternic semnal de alarmă, scoțând în evidență o posibilă țeapă dată de către americani în România.

Într-un articol publicat sâmbătă pe blog, ziaristul face referire la oștire apărută cu câteva săptămâni în urmă în Ziarul Financiar, potrivit căreia unul dintre cei mai mari comercianți de cereale din România (ADM Romania Trading, parte a grupului american ADM Trading) raportează al șaptelea an consecutiv de pierderi, la vânzări anuale de 746 de milioane de euro.

„Cum este posibil ca ceilalti traderi ai pietei de cereale din Romania, in frunte cu unul dintre cei mai semnificativi, grupul elvetian Ameropa Grains, sa raporteze, an de an, profituri in aceasta tara, in timp ce traderul din Statele Unite, unul dintre cei mai mari si mai profitabili din lume, sa afirme si sa demonstreze scriptic ca a avut 7 ani de pierderi? Cu alte cuvinte, compania americana pierde, in Romania, an de an, fara sa clipeasca, milioane de euro, dar nu se retrage, ci dimpotriva, isi consolideaza pozitiile. In plan economic si financiar, un asemenea comportament este paranormal. In Statele Unite, daca s-ar intampla asa ceva, Fiscul s-ar sui calare pe societatea respectiva, pentru a vedea daca nu care cumva si-a ascuns profiturile. Pentru ca nu exista oameni de afaceri sanatosi la cap care sa nu inchida o afacere care, dupa mai multi ani, in loc sa le aduca castig, le aduce pierdere. Isi poate cine imagina ca vin americanii, an de an, cu bani de acasa de dragul mentinerii in viata a unei afaceri falimentare in Romania?

Ei bine, pentru a gasi un raspuns, nu trebuie sa cautam prea departe. Ne uitam tot in raportarile companiei, pe care Fiscul romanesc, in mod straniu, le ignora. In fiecare dintre acesti ani, 7 la numar, in care raporteaza pierderi, compania ADM Romania Trading a realizat vanzari de circa 746 de milioane de euro. Adica grau romanesc exportat. Daca inmultim aceasta cifra cu 7, numarul anilor cu pierderi, rezulta vanzari de circa 50 de miliarde de euro”, comentează SRS.

Citiți AICI întregul articol.

4 comentarii la “SRS, puternic semnal de alarmă: posibilă țeapă americană în România

  1. te umfla rasul-plansul cand vezi ce se intampla. Au ajuns lupii moralisti, de parca au aflat azi de firmele care tepuiuesc de 27 de ani Romania. Mai SRS da de prietenul tau mortul Dinu nu ai auzit? Ce tepe de 600 de milioane , 2 miliarde si altele … Nu ti-e rusine asa putin. Au dat si americanii o teapa dupa 10 ani de 87 milioane … asta este cat au furat ai nostrii pana la pranz ieri …. suna-l pe Teldrum beton plin de cinste …. Ptiu drace cu nebunii tai cu tot…

  2. Daca facem o simpla inmultire vom afla ca este vorba de 5 miliarde de euro, deci nu 50 miliarde de euro. O fi ceva adevarat dar s-a umflat de 10 ori …!

  3. Astia-s americanii lui Klemm, ivestitorii speriați care nu știu cum sa scape mai repede din mediul romanesc ostil de afaceri? Sau astia-s ceilalți americani care nu vor nici sa plece dar nici sa plătească? Dar cu alți americani cinstiți nu ne pricopseam și noi, decât cu japcari și țepari de drumul mare? Iar fiscul își ia “concediu” în bloc atunci când e vorba sa-i controleze, sau își face “somnul” de frumusețe? Sau le-o fi frica, te pomenești!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *