Skip to content
Politică

SRS, scenariu bombă în războiul din PSD: cum poate ajunge Firea președintele partidului EXCLUSIV

evz.ro
" "

Războiul politic din Partidul Social Democrat (PSD) dintre edilul Bucureștiului, Gabriela Firea, și președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost sursa unor numeroase scenarii care vizează intențiile primarului, inclusiv că ar dori să obțină conducerea formațiunii politice a social-democraților.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a oferit pentru PSnews.ro o analiză punctuală a ultimelor evenimente din cadrul PSD. Astfel, acesta este de părere că acest conflict dintre Firea și Dragnea în cazul în care se prelungește va fi letal partidului. Mai mult, subliniază că votanții PSD nu mai știu în acest moment pe cine să susțină.

" "
" "

„1. Domnul Dragnea este președintele PSD care a adus cele mai multe voturi din istoria acestui partid. Este extrem de legitim în funcția sa de conducător cu atât mai mult cu cât, pentru prima dată și poate un caz unic în istoria României, a fost votat de către toți membrii partidului, nu într-un congres ci într-un referendum. 

2. Firea, după Ion Iliescu, este cea mai legitimă personalitate a acestui partid pentru că a fost votată de bucureșteni, pentru că are un număr imens de cetățeni de partea ei și este al doilea om în stat care are un număr mare de voturi dup președintele Klaus Iohannis. 

3. În aceste condiții un conflict prelungit dintre cei 2 este letal pentru PSD. PSD va avea enorm de pierdut de pe urma acestui conflict

4. Votanții acestui partid sunt complet degringolați în acest moment și nu mai știu către cine să se îndrepte din vreme ce avem două personaje puternice aflate într-un conflict care pare ireconciliabil”, a remarcat SRS.

Chestionat cât de mult are de câștigat Gabriela Firea din această bătălie politică în care s-a angrenat, analistul politic prezintă că toată situația creată o poate duce pe Firea spre obținerea conducerii PSD, în cazul în care Dragnea va trebui să meargă la închisoare în urma unei condamnări.

Gabriela Firea s-a poziționat foate bine, în primul rând în fața bucureștenilor explicând în mod plauzibil de ce o serie de proiecte importante ale capitalei nu vor fi realizate și punând asta pe seama președintelui PSD. 

Pe de altă parte, Firea s-a poziționat bine, în eventualitatea în care Liviu Dragnea suferă vreo condamnare și trebuie să meargă la închisoare, pentru poziția de președinte al PSD. Deci în acest moment Firea este vârful de lance al opoziției din interiorul partidului. 

În al treilea rând, Firea a reușit să convingă Consiliul Municipiului București nu numai să stea alături de ea ci să dea o declarație în favoarea ei, a reușit de asemenea să atragă primarii Bucureștiului ceea ce nu este puțin lucru și se bucură de sprijinul uneia din cele mai bogate și importante organizații, cea din Ilfov. 

Prin urmare, în eventualitatea în care republica procurorilor cu ajutorul justiției îl va executa pe Dragnea, ea este viitorul președinte al PSD. Chiar și dacă se întâmpla asta mâine, a încheiat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu pentru PSnews.ro.

" "

2 comentarii la “SRS, scenariu bombă în războiul din PSD: cum poate ajunge Firea președintele partidului EXCLUSIV

  1. Firea nu va fi niciodata indiferent de ce scenarii puneti la cale!Eu nu cred in autenticitatea dosarului facut lui Dragnea. In acest dosar trebuiau sa fie si liberali si cred ca Eduard Helvig era cel care s-a ocupat impreuna cu Dragnea de campania electorala pentru demiterea lui Basu!Dragnea a fost si este executat politic!

  2. Analist politic, jurnalist!!! Cred ca nu mai dormea nimeni in Romania si nici in diaspora, daca nu aflau parerile acestui … puscarias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *