Skip to content
Politică

SRS şi Adrian Sârbu, aşteptaţi la DNA

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu şi mogulul Adrian Sârbu (patronul grupului Mediafax) sunt aşteptaţi, joi, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Cei doi vor fi audiaţi în dosarul BRD, informează Digi 24.

De altfel, încă de acum o săptămână, SRS anunţa, pe blog, că a fost citat la DNA.

Într-un articol publicat, joia trecută, pe blog, ziaristul scria: „Procurorul sau procurorii DNA l-au informat politicos pe avocatul meu ca ma asteapta acolo, in data de 14 ianuarie. La ora 9:00. Nu stiu daca va fi sau nu alai de jurnalisti. Dar este posibil. In aceasta eventualitate, incerc sa raspund, inca de pe acum, unor intrebari si sa imi explic chiar si mie insumi ce naiba caut eu la DNA. S-o fi suparat institutia pe mine? Sau este, pur si simplu, o ancheta de rutina?”

„Am toate motivele sa presupun ca sunt citat in legatura cu Dosarul BRD. Nu de alta dar este singurul dosar instrumentat impotriva mea. Si in care am calitatea de suspect. Nu intru in detalii. Nu vreau sa deranjez catusi de putin ancheta, indiferent cine o face. Precizez doar, si ma opresc aici, ca este vorba de un credit luat de la BRD, pe care nu am fost in stare sa-l achit si pentru care banca ma urmareste silit de peste un an. Si ca totul s-a limitat la o nefericita operatiune comerciala cu banca si la o alta nefericita investitie in imobiliare, in plina criza.

Dar ce caut, totusi, la DNA? Acest dosar a fost instrumentat, in urma cu aproape un an, de DIICOT. Din luna iunie a anului trecut, nimeni nu m-a mai intrebat nimic. Am crezut ca dupa ce am dat toate declaratiile, dupa ce am raspuns la toate intrebarile si am depus toate documentele in apararea mea, cazul a fost inchis. Si asteptam un NUP. Cum am ajuns, totusi, la DNA? Pe cine am suparat?” se întreabă SRS.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *